Dimarts, 23 d'abril de 2024
sequera

El Govern es mostra «molt preocupat» perquè la CHE «no està fent els deures» per lluitar contra la sequera

La consellera Teresa Jordà lamenta que l'organisme s'encomani a Déu perquè plogui

Pallars Digital Pallars | 1 de març de 2023 a les 09:54
La consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà | ACN
La consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà, s'ha mostrat aquest dimarts "molt preocupada" per l'actitud de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) respecte la sequera. "La CHE no està fent els deures i és innegable que hi haurà dificultats per regar", però fa mesos l'organisme es va encomanar a Déu perquè plogui i resoldre els problemes de regadiu, ha lamentat Jordà.

Per això, la Generalitat ha exigit una reunió formal amb la CHE per abordar l'assumpte, recordant que la Generalitat té des d'octubre del 2021 un pla de sequera per a les conques internes.
 
De fet, la CHE preveu restriccions a l'ús de l'aigua en la campanya del regadiu però també altres usos no econòmics o no agraris com l'hidroelèctric davant l'actual situació de sequera. La situació de la conca de l'Ebre a Catalunya és la que té les "pitjors perspectives", segons la presidenta de l'organisme, Maria Dolores Pascual, que aquest dimarts ha visitat la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell.

En aquest sentit, ha apuntat que el mes de març serà "determinant" per prendre decisions si no hi ha un canvi de tendència, però en qualsevol cas, ha dit que la campanya serà difícil. De fet el regadiu ja aplica restriccions al canal d'Aragó i Catalunya i a l'Urgell s'ha plantat més cultiu de secà.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació