Dimarts, 21 de maig de 2024
turisme

El sector turístic del Pallars i el Pirineu bat rècords al 2022

Les pernoctacions han augmentat un 9,7% situant-se per sobre de les que hi va haver al 2019, abans de la pandèmia

Pallars Digital Pallars | 2 de febrer de 2023 a les 09:50
Vista de l'hotel de la cota 2.000 de Port Ainé durant el cap de setmana de Cap d'Any | ACN
El sector turístic de les comarques del Pallars, el Pirineu i Ponent va batre rècords al 2022 en establiments d'hoteleria, turisme rural, càmpings i apartaments turístic. Segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), el sector ha obtingut el millor resultat de la història amb un increment d'un 2,56% del nombre de viatgers i un 9,71% pel que fa a les pernoctacions en comparació amb el 2019, abans de la pandèmia.

Els negocis que han registrat més creixement són els de turisme rural i els càmpings, que han augmentat un 285 i un 31% respectivament. La vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, confia que enguany es puguin consolidar aquests resultats i recuperar el turisme internacional.


Les pernoctacions en apartaments turístics també han crescut singularment amb un 9,7%, que ha permès assolir la mitjana de prop d'un 10% en el conjunt de sector. Els hotels han registrat les millors xifres de tots els temps però amb un creixement més moderat de l'1% respecte al 2019, que li ha permès superar els 2 milions de pernoctacions per primera vegada. El turisme estranger ha tancat amb una notable recuperació en relació als dos anys de pandèmia si bé en comparació amb el 2019 s'ha situat en un 1,5% menys de pernoctacions i un 4% menys de visitants.

Per Rosa Pujol, el sector turístic de la demarcació ha reprès el ritme de creixement que ja havia mostrat del 2014 al 2019 i que es va veure truncat per la pandèmia. Per això, confia poder consolidar enguany els creixements del 2022 i també recuperar i millorar les xifres de turisme estranger. Segons Pujol, el sector ha sortit "reforçat" de la pandèmia gràcies a l'esforç col·lectiu però també a la tipologia d'oferta en el sentit més ampli, basada en la natura i les activitats en espais a l'aire lliure, allunyats de les massificacions.


Altres notícies que et poden interessar 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació