Dijous, 18 d'abril de 2024
Música

El conseller d'Educació inaugura la nova Escola Municipal de Música de Tremp

Una trentena de persones, entre sindicats i mestres, han rebut Josep Gonzàlez-Cambray amb protestes

Pallars Digital Tremp | 2 de febrer de 2023 a les 08:46
El conseller d'Educació observant una classe de música al nou edifici | Educació
Tremp ha inaugurat aquest dimecres, i de manera oficial, l'Escola Municipal de Música, situada a l'edifici de l'Espai Cultural La Lira. L'acte ha comptat amb la presència del conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, que ha sigut l'encarregat, juntament amb l'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, de descobrir la placa commemorativa col·locada al nou equipament.

Posteriorment, Cambray s'ha desplaçat fins a una de les aules de la nova escola, on ha fet un reconeixement dels estudis musicals, els quals permeten educar infants i joves "amb esperit crític". Precisament, el conseller ha pogut veure en acció els alumnes de l'Orfeó de Tremp i del centre, que fa dues setmanes ja van iniciar les classes al nou edifici.
 

Cambray també va ser rebut amb una protesta d'una trentena docents de la comarca. Foto: Pallars Digital


Protesta de docents

 
La visita de Josep Gonzàlez-Cambray a Tremp també ha motivat una mobilització per part d'una trentena de docents de la comarca. Concentrats a la rambla Doctor Pearson, han demanat al conseller revertir les retallades al món de l'ensenyament. Cambray, per la seva banda, hi ha dialogat, tot defensant l'acció de govern i de la conselleria. Amb motiu de la presència del conseller i de la protesta, la ciutat ha testimoniat una presència policial poc habitual, amb diversos agents desplegats a la zona, i fins i tot un furgó antiavalots.

Abans de visitar el nou equipament municipal, Cambray ha visitat l'Ajuntament de Tremp, on ha sigut rebut per l'alcaldessa, regidors i altres autoritats polítiques del Pallars Jussà. Després de signar el llibre d'honor del consistori, el titular d'Educació també ha rebut de boca dels representants municipals les demandes dels professors que treballen als centres educatius de la ciutat. 

Inversió de gairebé 500.000 euros

 
Les obres per adequar la planta superior de La Lira, on s'ubica ara l'Escola de Música, han suposat una inversió de prop de 500.000 euros, tal com informa l'ajuntament trempolí. El centre, creat fa més de 20 anys per part de l'Orfeó de Tremp i gestionat íntegrament pel consistori des de l'any 2006, ha anat ubicant-se en diversos espais al llarg dels anys.

Sempre, però, de forma provisional, des que l'any 2008 es va enderrocar l'antic edifici de La Lira amb l'objectiu de construir-hi un teatre-auditori i la nova escola. Les obres es van donar per acabades a principis de gener d'enguany, i des del dia 16 els prop de 150 alumnes del centre ja poden gaudir de les instal·lacions amb tres plantes d'aules insonoritzades i preparades per a poder fer classes grupals, individuals i específiques segons instrument.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació