Dijous, 25 d'abril de 2024
eleccions municipals 2023

Es presenta a Tremp un moviment «per un Pirineu sostenible» que no descarta concórrer a les municipals

El col·lectiu, format per veïnes i veïns del Pirineu, compta amb el suport d'En Comú Podem

Pallars Digital Tremp | 24 de gener de 2023 a les 07:12
La presentació del manifest ha tingut lloc aquest dilluns a Tremp | Pirineu Sostenible
Un moviment format per veïns i veïnes de l'Alt Pirineu s'ha donat a conèixer aquest dilluns a Tremp presentant el manifest Per a un Pirineu sostenible. Al text, el col·lectiu ha denunciat la desigualtat territorial i la manca d'accés als drets bàsics que pateix actualment la ciutadania pirinenca, així com la manca de lideratge polític i el centralisme de les administracions.

En aquest sentit, exposen que la demarcació necessita una resposta a aquests problemes ha de venir des del món local, ja que, asseguren, els municipis són les institucions més ben preparades per oferir respostes a les demandes del Pirineu, que alhora ha d'esdevenir el centre de presa de decisions
 
Així mateix, el nou moviment assenyala que és necessari començar una nova etapa, on les prioritats passin per un habitatge digne i assequible, una ocupació laboral de qualitat, i per l'accés a una sanitat pública que atengui les demandes de la població. També han reclamat que els joves pirinencs puguin tenir les mateixes oportunitats educatives i professionals que a la resta de Catalunya.

Per altra banda, el col·lectiu també s'ha fet seva la lluita contra el despoblament, per a la sostenibilitat ambiental i la protecció dels espais naturals, així com per a la superació d'un monocultiu econòmic basat en el turisme. Per tot plegat, el moviment ciutadà s'ha mostrat compromès amb una "nova manera de fer política democràtica, participativa i transparent"

Un fet, asseguren, que també passa per potenciar la vegueria com a institució d'autogovern per al Pirineu, així com pel desplegament "real" de les delegacions territorials a la demarcació. En definitiva, els impulsors i signants del manifest s'han proposat treballar perquè el Pirineu "sigui un territori on valgui la pena viure-hi".
 

Possible candidatura municipal

 
Per altra banda, i tal com ha avançat Pirineus Digital, aquest moviment, pròxim als Comuns, també podria presentar una candidatura al Pallars Jussà de cara a la pròximes eleccions municipals del 28 de maig. Així s'ha expressat la seva portaveu, Carolina Marín Álvarez, que ha explicat que exploraran si hi ha interès en fer-ho possible.

El moviment, de fet, compta amb el suport d'En Comú Podem de les Terres de Lleida i de l'Alt Pirineu, i a l'acte de presentació del manifest hi eren presents els portaveus de la formació morada a les dues demarcacions, Jaume Moya Txell Teruel.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació