Dijous, 25 d'abril de 2024
ciència

Proven amb èxit el «Tremp-SAT», el petit satèl·lit que durà el Pallars a l'espai

El projecte, realitzat per cinc alumnes de Batxillerat de l'Institut de Tremp, participarà en un concurs de l'Agència Espacial Europea

Pallars Digital Tremp | 23 de gener de 2023 a les 11:24
Els membres de l'equip s'han enlairat amb un globus aerostàtic per provar el prototip | Tremp-SAT
La Conca de Tremp ha sigut l'escenari aquest dissabte de les proves preliminaris del projecte Tremp-SAT. Es tracta d'una iniciativa de cinc alumnes de segon de Batxillerat de l'Institut de Tremp que té com a objectiu "dur el Pallars a l'espai" construint un petit satèl·lit de la mida d'una llauna de refresc per tal que rebi i transmeti dades.

Així doncs, i gràcies a la col·laboració del Geoparc Orígens, els membres de l'equip han pogut provar amb èxit l'eficàcia del prototip enlairant-se amb un globus aerostàtic. Des d'una alçada de 1.300 metres, els alumnes han llençat el petit satèl·lit, equipat amb un paracaigudes, per calcular la temperatura i la pressió ambient, i després comparar els resultats.


 
Aquest, però, només ha estat el primer pas d'una missió molt ambiciosa. I és que el Tremp-SAT participarà en un concurs de l'Agència Espacial Europea, el CanSat, on cada prototip es llançarà un quilòmetre cap a l'atmosfera, per posteriorment desplegar el seu propi paracaigudes.

El Tremp-SAT preveu acostar la recerca i la creació tecnològica als estudiants pallaresos. Un fet que evidencia com el Pallars també pot ser un centre de recerca tecnològica. El projecte ha estat possible gràcies a la feina i l'esforç dels alumnes Jordi José, Alejandro RiañoJan Castells, Jhoan Calisaya i Estel Coll, que han estat coordinats i tutoritzats pels professors Víctor MoratóEduard Requena Borja Llàser.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació