Divendres, 19 d'abril de 2024
esquí

Els alumnes de 3r i 4t de set centres educatius del Pallars participen a la 10a edició de l'Esport Blanc Escolar

El programa té per objectiu promocionar els esports de neu i els seus valors entre els més petits

Pallars Digital Pallars | 20 de gener de 2023 a les 09:34
La iniciativa beneficiarà a uns 2.400 alumnes de 63 centres del Pirineu | ACN
El programa Esport Blanc Escolar (EBE) ha donat el tret de sortida a la seva 10a edició per acostar els esports d'hivern als alumnes de 3r i 4t de primària de set centre educatius del Pallars, quatre del Jussà i tres del Sobirà. La iniciativa, que s'allargarà fins a principis d'abril, beneficiarà a uns 2.400 alumnes de 63 centre educatius públics i concertats de les nou comarques del Pirineu.

Diverses estacions de muntanya ja han acollit les primeres activitats del programa i en els propers dies s’hi aniran incorporant la resta de centres per oferir sessions d’esquí alpí, esquí de fons i surf de neu. Al llarg de les deu edicions, comptant el curs actual, més de 8.500 nens i nenes del Pirineu hauran pogut practicar aquests esports gràcies a aquest projecte del Govern.

Emmarcat en el Pla Estratègic d’Esports d’Hivern de Catalunya 2012-2022, el programa Esport Blanc Escolar té l’objectiu d’impulsar la iniciació i el coneixement dels esports d’hivern, en les seves diferents modalitats, en la població infantil de 3r i 4t de primària, fent una atenció especial a les comarques pirinenques. L’altra finalitat és educar mitjançant l’esport a respectar, gaudir, conviure, estimar i conèixer les nostres muntanyes amb la complicitat del personal docent dels centres educatius i dels tècnics d’esport.

El Departament d’Educació considera un valor que aquesta activitat s’abordi de manera transversal amb altres àmbits del currículum, i incorpori aspectes de coneixement del medi, de llengua i de valors. L’EBE, que va néixer el curs 2013-14 amb només 142 alumnes, està integrada al programa d’educació física, es realitza en horari lectiu i consta d’entre 6 i 8 sessions, que es duen a terme durant el segon trimestre del curs escolar.

Les sessions es divideixen en 2 d’esquí de fons, 2 o 3 d’esquí alpí i 2 o 3 de surf de neu. Aquest curs també tindrà lloc la jornada Graduació de Neu, una trobada entre totes les escoles del programa EBE per graduar l’alumnat de 4t de primària que hi hagi participat, en la qual es treballen totes les activitats del mateix amb un caire lúdic-competitiu.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació