Dissabte, 20 d'abril de 2024
despreniments

Ensurt a la C-13 a Terradets per una «pluja de roques» que impacta en dos vehicles

L'incident ha tingut lloc aquest dissabte en una zona molt propera a la font de les Bagasses i els ocupants n'han sortit il·lesos

Jordi Ubach Llorens Terradets | 7 de gener de 2023 a les 19:28
Estat en què ha quedat un dels vehicles després dels impactes | Manel Muñoz
Ensurt majúscul el que s'han endut els ocupants de dos vehicles que aquest dissabte circulaven per la carretera C-13 al congost de Terradets, al límit comarcal entre el Pallars Jussà i la Noguera. Un despreniment de roques ha caigut a la carretera impactant en els dos cotxes, que circulaven en aquell moment en direcció a Lleida. Sortosament no s'han hagut de lamentar ferits de consideració, però els dos vehicles han quedat visiblement afectats. A un d'ells, de fet, se l'ha hagut d'endur la grua.

L'incident ha tingut lloc al voltant de les 11h del matí a l'altura del forat de l'Or, en una zona molt propera a la font de les Bagasses. Un dels conductors sinistrats, Manel Muñoz, ha relatat la seva experiència a Pallars Digital, encara sobresaltat. "Viatjava tranquil·lament i han començat a caure pedres. La primera ha impactat al retrovisor esquerra, que ha saltat. Pensava que es tractava d'un animal, però just després ha caigut una altra roca al retrovisor dret i ja he vist que allò no era normal", relata.



Immediatament després, continua Muñoz, "n'ha caigut una altra al capó, just davant meu, i he vist com queien més pedres al meu voltant", relata. Amb l'ensurt encara al cos, Muñoz ha pogut aturar el seu vehicle uns metres més endavant. "Just al meu darrere hi viatjava una família de Madrid que també ha rebut l'impacte de roques, de fet, alguns d'ells tenien talls a les mans, ja que en el seu cas una roca els ha foradat el parabrisa", explica. Al contrari que el Manel, que sí que ha pogut arribar al taller amb el seu propi vehicle, la família no ha pogut prosseguir la marxa perquè el cotxe ha quedat inutilitzat.
 

Parabrisa trencat en un dels vehicles afectats pels despreniments. Foto: Manel Muñoz


"Semblava una pluja de roques", explica Muñoz, que es veí de Tremp. Pedres d'una mida considerable, "de més d'un pam, d'uns 30 centímetres", assegura. Tot i l'esglai, Muñoz creu que ha tingut sort: "si la pedra que m'ha caigut al capó ho hagués fa mig metre més endavant, m'hagués enfonsat el vidre i segur que hagués entrat dins el cotxe", explica.

L'incident d'aquest dissabte no és puntual. El passat dia 1 de gener un lector de Pallars Digital que havia passat uns dies de vacances al Pallars alertava també a aquest diari que just en aquest mateix tram "una roca de grans dimensions" havia caigut just davant del seu vehicle mentre conduïa de camí a casa. En aquest cas, no obstant, la roca no va impactar amb el cotxe.

Una zona on recentment s'hi han fet actuacions de sanejament


Es dona la circumstància que els últims mesos, justament en aquest tram, s'hi han dut a terme obres de sanejament, d'esbrossada de la paret de la via i de col·locació de barreres dinàmiques al talús. La primera actuació va tenir lloc a l'octubre, i va provocar talls en el trànsit a l'altura de la font de les Bagasses. La segona, encara no fa un mes, al mateix indret.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació