Dissabte, 20 d'abril de 2024
fauna salvatge

Senyalitzen una línia elèctrica a Rialp per contribuir a la conservació del gall fer

La població d’aquesta espècie, que es troba en perill d’extinció, s'ha reduït entre un 31 i un 34% en els darrers 10 anys

Pallars Digital Rialp | 5 de gener de 2023 a les 09:10
Imatge d’un exemplar de gall fer | Territori
L'entitat Paisatges Vius, amb la col·laboració d'Endesa, ha realitzat accions de millora de l'hàbitat del gall fer, espècie declarada en perill d'extinció aquesta passada tardor. L'objectiu és millorar-ne la conservació, ja que segons un informe de la Generalitat, la seva població s’ha reduït entre un 31 i un 34% en els darrers 10 anys.

Al llarg del passat 2022 s’han senyalitzat dos trams de línia elèctrica per evitar la col·lisió de les aus (a Rialp i a la Vall d’Aran), s’han senyalitzat tancats ramaders i s’han tancat accessos per restringir el pas de vehicles a diferents punts del Prepirineu català per preservar la tranquil·litat dels boscos on viu aquesta espècie, una de les majors amenaces de la qual és, precisament l’activitat humana.

Que les persones que freqüenten aquests indrets estiguin ben informades sobre l’espècie és fonamental per contribuir a la seva conservació. Per això, en el marc del projecte, a banda de les accions de conservació que s’estan duent a terme, hi ha la divulgació i sensibilització
 

Imatge de la instal·lació de la senyalització a la línia elèctrica. Foto: Paisatges Vius


La col·laboració entre Endesa i Paisatges Vius es va formalitzar amb la signatura d’un acord de col·laboració amb una durada de tres anys, del 2022 al 2024, amb l’objectiu contribuir a frenar el descens de la població del gall fer pirinenc amb la millora del seu hàbitat. Totes aquestes accions es realitzen de manera coordinada i amb col·laboració del Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat a través del Parc Natural de l’Alt Pirineu i del Servei de Fauna i Flora, i del Conselh Generau d’Aran, pel que fa a la Vall d’Aran.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació