Diumenge, 28 d'abril de 2024
Curses de muntanya

Soriguera celebrarà la primera edició de l’«Skyrace Pic de l’Orri» el maig de l’any que ve

La nova cursa de muntanya, que comptarà amb dues distàncies, de 25 i 50 quilòmetres, ja ha obert les inscripcions

Pallars Digital Soriguera | 12 de desembre de 2022 a les 10:39
Vista aèria del pic de l'Orri | Skyrace Pic de l'Orri
El proper 6 de maig Soriguera celebrarà la primera edició de l’Skyrace Pic de l’Orri, la nova cursa de muntanya que tindrà com a epicentre el poble de Vilamur, als peus del pic de l’Orri, la coneguda muntanya on s’ubica l’estació d’esquí de Port Ainé, i des d'on es pot gaudir d’unes magnífiques vistes panoràmiques de bona part del Pirineu català.

L’esdeveniment comptarà amb dues distàncies, una de 50 quilòmetres i 3.500 metres de desnivell i una altra de 25 quilòmetres i 1.500 metres de desnivell, a les quals ja és possible inscriure’s. Des de l’organització es vol destacar el fet que "totes dues curses pugen al pic de l’Orri, el punt més emblemàtic de la zona, cosa que la converteix en una cursa alpina i d'alta muntanya amb grans desnivells i també amb diversos trams de ritmes molt ràpids".

 

També hi haurà una caminada d'11 quilòmetres i un desnivell de 400 metres per donar a conèixer la vall de Siarb. En tot cas, els participants gaudiran d’un paisatge predominat per grans boscos d’alzines, roures i pins, així com prats de pastura, que sens dubte en ple esclat primaveral lluiran d’allò més.

Cal destacar que la cursa llarga començarà amb una baixada de 400 metres negatius i acabarà amb una pujada de gairebé 300 metres positius. La pujada al pic de l’Orri des de Sort serà dura i molt llarga, amb 1.800 metres positius en només 10 quilòmetres, que segur que faran les delícies de tots els qui gaudeixin de les pujades. A més, el corredor i la corredora més ràpids d’aquesta pujada tindran un premi especial.
 

Les dues distàncies recorreran els pobles de la vall de Siarb. Foto: Skyrace Pic de l'Orri


Els corredors passaran per la majoria dels pobles que formen la vall de Siarb -caracteritzada per la terra roia, com es diu en pallarès el color vermell típic de la geologia de la zona-, així com pel mític i conegut port del Cantó. Els pobles de Tornafort, Puiforniu, Llagunes, Rubió, Soriguera i Vilamur, així com Sort, seran l’escenari d’aquesta prova, que neix amb la voluntat d’atreure tant corredors populars com d'elit, gràcies a una important inversió econòmica que repartirà gairebé 6.000 euros en premis (1.000, 750 i 500 per als tres primers i primeres de la trail 50k, i 300, 200 i 100 en el cas dels tres primers i primeres de la trail 25k).

El programa preveu un concert el dissabte a la nit, un cop s’hagi tancat la meta i s’hagin lliurat els premis, així com una visita cultural guiada el diumenge al matí als búnquers de la Guerra Civil que hi ha a Vilamur i al despoblat de Santa Creu de Llagunes, dos dels atractius més importants de la zona i que permeten conèixer-ne la història.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació