Dimecres, 24 d'abril de 2024
natura

Port Ainé i el Parc Natural de l'Alt Pirineu inauguren un nou mirador astronòmic a la cota 2.000 de l'estació

Està previst que el parc sigui declarat l'any vinent Punt de Referència per a la Qualitat Lumínica

Pallars Digital Rialp | 12 de desembre de 2022 a les 09:34
L'espai ubicat a la cota 2.000 de Port Ainé | Generalitat de Catalunya
L'estació d'esquí de Port Ainé i el Parc Natural de l'Alt Pirineu han inaugurat aquest dissabte un nou mirador astronòmic a l'estació d'esquí situada al municipi de Rialp, a 400 metres de l'Hotel Port Ainé, a la cota 2.000. Una estrena feta en el marc del Dia Internacional de les Muntanyes que se celebrat aquest diumenge.

L'equipament disposa de senyalització amb interpretació del cel nocturn i indicació d'on es troba l'estrella polar, a més d'una plataforma de fusta local de pi negre des d'on realitzar les activitats amb telescopi, construïda in situ amb arbres del mateix entorn que es trobaven malalts o decrèpits. Tot plegat, de la mà de guies amb titulació Starlight -formació en aquesta especialitat, enfocada al turisme i que dona pautes per observar el cel-.

En el marc del conveni de col·laboració amb el Parc Natural de l'Alt Pirineu, al llarg del recorregut de la sortida familiar de raquetes de neu de Port Ainé, els visitants descobriran nous plafons interpretatius per conèixer la flora i fauna que habita els boscos de l'estació i del parc així com noves menjadores i casetes niu per afavorir la biodiversitat de l'entorn.

L'any vinent està previst que el Parc Natural de l'Alt Pirineu sigui declarat Punt de Referència per a la Qualitat Lumínica, una distinció que atorga la Generalitat que l'identifica com un dels millors llocs del país per gaudir de la llum de les estrelles, la via làctia i els planetes. Un espai on la biodiversitat nocturna pot desenvolupar-se en condicions naturals sense alterar el seu cicle biològic per la contaminació lumínica.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació