Divendres, 19 d'abril de 2024
medi ambient

Denunciats per intentar creuar l'estany de Baborte sobre una línia aèria de 20 metres d'altura

El grup no disposava de l'autorització del Parc Natural de l'Alt Pirineu i ara s'enfronta a multes de fins a 3.000 euros

Jordi Ubach Llorens Alins | 5 de desembre de 2022 a les 15:34
L'slackline muntat sobre l'estany de Baborte | Agents Rurals
Els Agents Rurals han localitzat i denunciat un slackline sobre l'estany de Baborte, dins els límits del Parc Natural de l'Alt Pirineu i al terme municipal d'Alins. Segons ha informat el cos, els fets van tenir lloc a finals de novembre i els responsables no disposaven de l'autorització del Parc Natural per realitzar aquesta activitat. Ara s'enfronten a multes de fins a 3.000 euros, ja que aquest tipus d'instal·lacions poden ser perillosos per la fauna autòctona i també pel vol d'aeronaus.
 
Fonts dels Agents Rurals han detallat a Pallars Digital que els responsables són un grup d'aficionats a aquesta pràctica esportiva que havien muntat l'estructura per diversió i que havien lligat la corda a un pi negre a tots dos costats. Tot i que per realitzar l'activitat anaven amb una corda de seguretat, cal tenir en compte la magnitud de la infraestructura, que feia més de 100 metres de longitud i en algun tram assolia els 20 metres d'altura sobre les aigües de l'estany.

L'slackline és un esport d'equilibri no reconegut en el qual es fa servir una cinta que s'enganxa entre dos punts fixos, normalment arbres, i es tensa. L'slackline es diferencia del funambulisme en què en aquest últim es camina sobre un cable metàl·lic totalment tens, mentre que en l'slackline es camina sobre una cinta plana de nylon o polièster flexible que no està tensada.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació