Dimarts, 25 de juny de 2024
política

Els consells del Pirineu reclamen al Govern una major inversió i que aquesta es reculli als nous pressupostos

Els presidents de les sis comarques han acordat demanar una reunió amb el Departament de Territori per avançar en la definició de la llei de muntanya

Redacció El Pont de Suert | 29 de novembre de 2022 a les 09:13
Els presidents comarcals, entre els quals els del Pallars Jussà i Sobirà, durant la reunió celebrada aquest dilluns | CCAR
Les presidències dels consells comarcals de l'Alt Pirineu i la sindicatura d'Aran s'han reunit aquest dilluns al Pont de Suert per reclamar al Govern una major inversió al territori i que aquesta quedi recollida en la nova llei de pressupostos. A la trobada, s'ha fet una avaluació de la situació actual i s'ha arribat a la conclusió que cal executar-hi els projectes previstos per tal de revertir el dèficit d'inversions acumulat durant anys.

A més, s'ha decidit demanar una reunió amb els nous responsables del Departament de Territori per tal d'avançar en la definició de la llei de muntanya i de territori. També s'ha constatat la necessitat de posar de manifest a la nova Agenda estratègica del Pirineu 2030 les particularitats d'aquesta zona. Entre els presidents participants hi ha Carles Isús, del Pallars Sobirà, i Josep Maria Mullol, del Pallars Jussà.


Durant la trobada d'aquest dilluns s'ha parlat també de la necessitat que el Pirineu pugui tenir representació parlamentària directa a la cambra catalana, amb l'objectiu d'ajudar a defensar els interessos comuns d'aquest territori. Amb aquesta sessió es tancarà, probablement, una sèrie de trobades per part dels presidents i presidentes dels cinc consellers comarcals de l'Alt Pirineu i la síndica d'Aran celebrades durant aquest 2022.

Durant l'any, el grup de treball de les presidències ha tractat aspectes importants com el greuge en el transport escolar, la consulta sobre els Jocs Olímpics d'hivern, la pèrdua de serveis bancaris, la futura llei de muntanya o les propostes de modificació de la llei de Territori, entre d'altres.


Altres notícies que et poden interessar 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació