Divendres, 26 d'abril de 2024
solidaritat

El Pallars se suma un any més al Gran Recapte d'Aliments de tardor

A Tremp, una vintena de voluntaris de l’associació Aprop, alumnes i professors del Col·legi Maria Immaculada es desplegaran per diferents supermercats de la població per fer la recollida

Redacció Pallars | 25 de novembre de 2022 a les 10:35
Dos voluntaris del gran recapte en un supermercat de Tremp | CCPJ
El Pallars participa un any més en el Gran Recapte d'Aliments, que dona el tret de sortida aquest divendres. Enguany, el format d'aquesta iniciativa solidària novament serà mixt. Per una banda, torna la recollida física d'aliments als supermercats i mercats el 25 i 26 de novembre, mentre que fins al 6 de desembre es podran fer donacions solidàries a la línia de caixa dels establiments o a través del lloc web de Gran Recapte.

A Tremp, una vintena de voluntaris de l’associació Aprop, alumnes i professors del Col·legi Maria Immaculada es desplegaran per diferents establiments comercials de la ciutat per fer la recollida per abastir el banc d'aliments de Tremp, que assisteix a unes 125 famílies de la comarca. Els supermercats col·laboradors d’enguany són Caprabo, Bon Àrea i Plus Fresc. L’objectiu de la campanya és informar i sensibilitzar a la ciutadania pallaresa i catalana sobre la realitat de la pobresa alimentària en el nostre entorn, per afavorir la donació d’aliments i, alhora, promoure una col·laboració continuada amb els Bancs dels Aliments al llarg de l’any.

Oli, llet i conserves són els aliments que prioritàriament cal recollir enguany segons ha indicat l’organització. Els organitzadors s’han mostrat molt optimistes amb com es presenta la campanya i esperen arribar a les 8 tones d’aliments que es recollien en les campanyes anteriors a la pandèmia.

Montse Riera, presidenta de l’associació Aprop, s’ha mostrat molt optimista amb la solidaritat de la població, malgrat que la situació de crisi que es viu actualment i hagi arribat a gran part de la gent. El que aquest cap de setmana es recollirà cobrirà aproximadament un trimestre de funcionament del banc d’aliments de Tremp. La resta de l’any es cobreix amb el material que arriba de la Unió Europea i en casos extraordinaris, el propi Consell Comarcal fa compres d’aliments per omplir els prestatges del Banc d’Aliments. Els veïns de la Pobla de Segur que vulguin contribuir a la campanya  també ho podran fer gràcies a la tasca dels voluntaris de Càritas.

Amb 13 edicions celebrades, des de l’any 2009, el Gran Recapte s’ha consolidat com una de les grans fites solidàries de Catalunya, guanyant-se l’estima i el suport de la ciutadania. Els gairebé 5 milions d’aliments que s’aconsegueixen, permeten proveir a les entitats d’aliments bàsics com la llet, l’oli o les conserves per un període aproximat de tres mesos.

El Gran Recapte 2021 va recollir a Catalunya més de 3.653.752 euros, que van ser traduïts a aliments gràcies a les més de 8.000 persones voluntàries presents a més de 3.000 punts de recollida. L'any passat, a més, els Bancs dels Aliments de Catalunya van distribuir 33.683.229 quilos d'aliments que, a través de 674 entitats, van fer arribar a 255.413 persones mensualment. Segons l'Idescat, la taxa de pobresa de la població de Catalunya és del 25,9%.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació