Divendres, 26 d'abril de 2024
rescat

Localitzen de matinada dos boletaires que s'havien desorientat prop del Castell de Llordà

Després de caminar un quilòmetre des de Siall, se'ls havia fet fosc, però no presentaven símptomes d’hipotèrmia i han estat rescatats sans i estalvis

Redacció Isona i Conca Dellà | 16 de novembre de 2022 a les 09:12
L'operatiu de rescat es va donar finalitzat poc abans de les dues de la matinada | Bombers
Els Bombers han localitzat aquest dimarts sans i estalvis dos boletaires que s'havien desorientat al municipi d'Isona i Conca Dellà. L'avís es va donar quan passaven pocs minuts de les set del vespre, moment en què es va activar el dispositiu de recerca amb 10 dotacions dels Bombers, entre els quals el Grup Caní de Recerca (GRCR) amb gos de rastreig, el Grup de Suport Operatiu (GROS) i la unitat de comandament amb operadors.

Finalment, a les 00:45h se'ls va poder localitzar prop del Castell de Llordà, entre els barrancs de les Valls i de Rater, sense símptomes d'hipotèrmia, i se'ls va hidratar. A més, els Bombers van extingir una foguera que havien encès.

Tal com expliquen a Pallars Digital fonts dels Bombers, els boletaires havien aparcat el seu cotxe prop de Siall, i després caminar un quilòmetre, se'ls va fer fosc i no trobaven el camí. En tot moment van estar amb contacte amb el servei d'emergència, fet que va possibilitar la seva localització.

Posteriorment, van ser traslladats amb vehicles lleugers, juntament amb el gos que els acompanyava, fins on tenien estacionat el seu vehicle, on van arribar poc després de les 1:30 h. Poc abans de les dues de la matinada, detallen des del cos, els Bombers van donar per finalitzat l'operatiu de recerca.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació