Dissabte, 27 d'abril de 2024
literatura

Maria Barbal publica «La terra dels núvols», el seu primer àlbum il·lustrat

El conte de l'escriptora trempolina és un relat tendre i poètic amb les il·lustracions a color d'Áurea López

Redacció Pallars | 11 de novembre de 2022 a les 08:01
Maria Barbal, davant la biblioteca trempolina que porta el seu nom | Jordi Ubach
Aquest dimecres ha arribat a les llibreries La terra dels núvols, el primer àlbum il·lustrat de Maria Barbal. L'escriptora trempolina, que recentment ha publicat la seva darrera novel·la, Al llac, torna a l'escena literària amb un relat tendre i poètic sobre el pas del temps, l'amistat i l'amor per la lectura a qualsevol edat.

Curiosament, l'autora es va donar a conèixer amb la novel·la Pedra de tartera, guardonada amb els premis de narrativa juvenil Joaquim Ruyra i Joan Crexells. Ara, torna a la literatura infantil amb el primer àlbum il·lustrat i, de fet, el seu primer conte.
 

Porta del primer conte de l'escriptora pallaresa. Foto: Estrella Polar

 
En aquesta ocasió, l'escriptora, guardonada amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes l'any 2021, ens presenta un conte que fomenta el lligam entre pares i fills i ens recorda la importància de la natura i la bellesa de la terra. Hi trobarem les magnífiques il·lustracions en aquarel·la i a color d'Áurea López.

A La terra dels núvols, Barbal dota al protagonista, el Nel, d'una profunda humanitat, un tret característic de la seva prosa. Tot amb un estil contingut i un gran to poètic, avalat per un llenguatge rigorós i sempre al servei de la versemblança.

El contre parla del Nel, un núvol petit que neix a l'abril. Ben aviat anirà a l'escola per aprendre a fer ploure, perquè la terra, les plantes i els humans necessiten l'aigua per viure. En la immensitat del cel, el Nel coneixerà la Bela, una nuvoleta molt especial amb qui compartirà grans aventures arreu del món. 
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació