Divendres, 26 d'abril de 2024
fires

La Fira de Tardor de Sort torna trepitjant fort i amb bones sensacions

El certamen també ha volgut obrir un debat sobre la importància i el futur del sector primari

Redacció Sort | 7 de novembre de 2022 a les 11:32
Imatge del recinte firal de Sort, molt concorregut durant aquest cap de setmana | Ajuntament de Sort
Sort ha acollit aquest cap de setmana amb plena normalitat una nova edició multitudinària de la Fira de Tardor, marcada també pel bon temps. El renovat Parc del Riuet de la capital del Pallars Sobirà ha estat l'epicentre de les diverses activitats, entre les quals han destacat la 17ª Mostra d'Ovella Xisqueta, el 7è Concurs Morfològic Nacional, així com el de Ganxo amb demostració de costums tradicionals de pasturatge. 

Per altra banda, durant aquests dos dies els visitants també han pogut gaudir de diverses activitats socioculturals per a tots els públics, com ara les propostes esportives al pavelló Els Til·lers, espectacles o una cercavila musical, que va tenir lloc aquest diumenge. Un altre dels plats forts ha estat la fira de productes artesanals i de proximitat a l'avinguda Comtes del Pallars, que ha comptat amb uns 100 paradistes.
 
En declaracions a Pallars Digital, el regidor de Cultura l'Ajuntament de SortPere Bàscones, explica que el balanç és "molt positiu". L'edil calcula que unes 2.000 persones han passat per la Fira durant aquest cap de setmana, alhora que afirma que totes les activitats han tingut força seguiment. En aquest sentit, Bàscones ha subratllat que enguany se li ha donat una empenta a les activitats socioculturals, mentre els espais de foodtruck i de cervesa artesana gairebé han exhaurit totes les existències.

A banda dels actes relacionats amb l'ovella Xisqueta, el regidor ha volgut posar en valor un nou enfocament de la fira. "Volíem generar un debat entorn de la importància i futur del sector primari i agrolalimentari, i dotar la fira d'un cert aire contemporani", afirma Bàscones. Per aquest motiu, es va organitzar una jornada tècnica per tractar el tema, mentre que també es va projectar el documental Un poble sense ramaders, un poble mort, impulsat des de l'Escola de Pastor.
 
Durant la Fira de Tardor també s'ha celebrat el 12è Concurs de Ratafia del Pallars, on s'han repartit un total de nou premis en dinars, forfets, productes de la comarca o baixades en ràfting. Paral·lelament, i en matèria cultural, els visitants van poder contemplar l'exposició Històries i Camins, un passeig literari pels camins pirinencs, mentre que la Biblioteca de Sort va acollir la presentació del llibre Mi médico me manda a paseo, de Montserrat Romaguera.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació