Dimarts, 23 d'abril de 2024
fires

Sort es prepara per a una nova edició de la Fira de Tardor

Com és tradició, la protagonista serà l’ovella Xisqueta, però també la Fira d’artesans km0, el 12è Concurs de Ratafia, i altres activitats per a grans i xics

Redacció Sort | 3 de novembre de 2022 a les 10:52
Imatge del Concurs d'ovella Xisqueta | Pepe Camps
Aquest cap de setmana Sort acollirà una nova edició de la tradicional Fira de Tardor. L'esdeveniment multisectorial comptarà amb productes km0, artesanies i activitats per a tots els públics. Com ja és habitual, però, l'ovella Xisqueta serà la gran protagonista de la fira, a través de la Mostra de bestiar o el concurs morfològic i de ganxo, que tindrà lloc el diumenge a partir de les 10:30h al Parc del Riuet.

Prèviament, el divendres a les 10h, l'Oficina de Turisme del Sobirà acollirà una jornada tècnica, titulada Cooperar per la transformació i la venda directa: experiències del sector carni del Pirineu. En l'acte, es podran conèixer experiències pròpies d’altres indrets del Pirineu, així com una taula rodona sobre el tancament del cicle de producció càrnica.

La jornada de dissabte començarà a les 11h amb una ballada de sardanes a la plaça Major, a càrrec de la Colla Sardanista de Sort, mentre que durant tot el matí es durà a terme la recollida de mostres per al 12è Concurs de Ratafia al stand de Recossira. Posteriorment, a les 11:30h, hi haurà una espectacle itinerant sobre la transhumància de la mà de la companyia Xo Xip Xap, i a les 12h, la Biblioteca de Sort acollirà la presentació del llibre Mi médico me manda a paseo​, de Montserrat Romaguera.

A banda de les activitats i parades gastronòmiques, durant la fira també hi haurà lloc per a l'esport. Així, a partir de les 16h, al poliesportiu Els Til·lers es podrà gaudir d'activitats obertes a tots els infants, i gràcies a l'Associació Esportiva Pallars. Paral·lelament, el Centre Cívic de la capital del Sobirà serà la seu de l'exposició Històries i Camins, un passeig literari pels camins pirinencs. Així mateix, a les 16:30h donarà el tret de sortida un dels actes principals de la Fira: el Concurs de Ratafia.

I pel que fa al diumenge, arriba el plat fort. El renovat parc del Riuet acollirà la 17ª Mostra d'Ovella Xisqueta, el 7è Concurs Morfològic Nacional i el 12è Concurs de Ganxo amb demostració de costums tradicionals de pasturatge. Uns esdeveniments organitzats per l'Associació Catalana de Criadors d'Oví de Raça Xisqueta (ACOXI). Durant tota la Fira, a més, es podrà gaudir de l'Espai GastroFira a la Plaça Major de Sort, així com de l'estrena del documental Un poble sense ramaders un poble mort.

 Consulta el programa sencer de la Fira de Tardor


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació