Dijous, 18 d'abril de 2024
desaparició

Finalitza sense èxit la segona jornada de recerca del veí de Sort desaparegut

Els mitjans aeris es retiren amb l’ocàs i el dispositiu al complet es reprendrà a primera hora, tot i que seguirà rastrejant la zona on es creu que es podria localitzar l'home

Jordi Ubach Llorens Sort | 26 d'octubre de 2022 a les 20:40
El conseller de Territori, Juli Fernàndez, ha visitat el punt de coordinació de l'operatiu | Cedida
Han passat gairebé dos dies d’ençà de la desaparició de Josep Català i l’operatiu de recerca continua sense tenir notícies d’aquest veí de Sort, natural d’Ainet de Cardós, que es troba en parador desconegut des de dimarts al matí. Fins a 18 dotacions de Bombers i Mossos d’Esquadra, entre les quals dos helicòpters, han treballat durant tota la jornada d’avui en la recerca del desaparegut. Amb la posta del sol, els mitjans aeris s’han retirat fins demà a primera hora.

Les operacions es coordinen des del punt de control que s’ha establert al parc de Bombers de la capital del Pallars Sobirà. Aquest dimecres l'ha visitat, entre d’altres personalitats, l’alcalde de Sort, Baldo Farré; el conseller de Territori, Juli Fernàndez; i el nou delegat del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Josep Castells. Els efectius han revisat des de primera hora del matí les possibles zones on es creu que el desaparegut, molt conegut a la comarca, podria haver-se desplaçat.

Segons han informat els Mossos d'Esquadra, per tal d’acotar la zona de recerca s’ha realitzat amb èxit una triangulació del telèfon mòbil del desaparegut. Es tracta d'un procés que permet, mitjançant la intersecció dels senyals de diverses antenes, establir la ubicació física d'un telèfon mòbil. Els cossos d’emergències no han donat més detalls sobre on es podria trobar l’aparell. Aquesta nit efectius terrestres seguiran rastrejant la zona on es creu que podria trobar-se el desaparegut i demà al matí es reprendrà l’operatiu al complet.

Català va desaparèixer amb un totterreny gris


Josep Català va sortir de casa al voltant de les 9h del matí de dimarts i va ser vist per últim cop pocs minuts després. Fonts del dispositiu de recerca han confirmat a Pallars Digital que l’home tenia una visita al metge a les 10:30h i que ja no hi va anar. L’avís de la desaparició es va donar a les 16:54h i es creu que el desaparegut viatjava amb el seu vehicle, un Mitsubishi de color gris amb matricula L-2437-Z.
 
La mateixa tarda de la desaparició, l’Ajuntament de Sort va fer una crida per tal de trobar el desaparegut. Es demana que si es té informació al respecte es truqui al telèfon 629 218 168. El consistori també ha demanat aquest dimecres que per facilitar la recerca no es facin trucades al número personal del desaparegut.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació