Dissabte, 20 d'abril de 2024
esllavissades

Una roca de grans dimensions cau al costat de la gasolinera de Rialp

El despreniment no va causar cap ferit i ara se n'hauran de determinar les causes i possibles solucions

Redacció Rialp | 26 d'octubre de 2022 a les 08:50
Imatge de la roca de grans dimensions que va caure de la penya | ACN
Gran ensurt el que s'han endut aquest dilluns a Rialp després que una roca de grans dimensions caigués just al costat de la gasolinera del poble, on també hi ha diversos edificis d'oficines i serveis. 

El despreniment de la roca, que es va precipitar de la penya que queda darrera la carretera LV-5223, a l'entrada del municipi, sortosament no va causar cap ferit. Ara, però, s'hauran d'estudiar els motius d'aquesta esllavissada i buscar les solucions oportunes perquè no es pugui tornar a repetir.

Les obres a l'altura de les Bagasses seran complexes a causa de l'orografia


Per altra banda, les obres per millorar l'estabilitat d'un talús de la carretera C-13, a tocar de la font de les Bagasses, entre el Pallars Jussà i la Noguera, ja estan en marxa. Els treballs, recordem, obliguen a fer talls intermitents en tots dos sentits de la circulació. Es dona pas cada hora a partir de les 8:30h durant 15 minuts i es tanca la carretera en els 45 minuts següents.
 

Els talls intermitents s'allargaran fins a l'11 de novembre. Foto: ACN
 

Els talls són de dilluns a divendres fins a les 16:30h. Aquests horaris s'han intentat adequar al pas del transport públic i del transport escolar. Els treballs consisteixen en el sanejament del talús i la instal·lació de barreres dinàmiques de 5 ó 7 metres d'alçada, segons el tram. El pressupost és de prop de 850.000 euros i el termini d'execució és de tres mesos.

A més, aquest dimarts s'ha començat a desbrossar la zona on s'ha d'actuar però els treballs seran complexos a causa de l'orografia del terreny. L'actuació s'ha hagut de fer arran d'uns despreniments que hi va haver i les afectacions tindran lloc fins a l'11 de novembre.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació