Dimecres, 24 d'abril de 2024
turisme

La temporada d'esports d'aigua al Noguera Pallaresa «se salva» malgrat la sequera

El Consell Comarcal del Pallars Sobirà i Endesa n'han fet un balanç positiu tot i l'escàs recurs hídric

Redacció Pallars Sobirà | 19 d'octubre de 2022 a les 11:42
Un grup de canoes al riu Noguera Pallaresa | Endesa
La sequera ha estat una de les grans protagonistes d’aquest estiu. Malgrat tot, i quan tot just s’ha acabat la temporada d’activitats lúdiques i esportives al riu (que va finalitzar oficialment diumenge passat), Endesa i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà fan un balanç positiu perquè, malgrat l’escàs recurs hídric, afirmen, "la seva gestió ha fet possible que es pogués salvar la temporada a la Noguera Pallaresa".

Un fet, expliquen, que ha estat possible gràcies a un esforç superior de gestió de l’aigua per part de l'empresa juntament amb una adaptació de l’activitat a les condicions donades, per part de les associacions esportives. La regulació de la Noguera Pallaresa es va establir en un conveni signat entre ambdues parts l’any 2000 i es renova anualment.

Durant els mesos de juliol i agost es va poder mantenir el cabal d’aigua establert per a la realització d’activitats esportives tals com el ràfting, la baixada en caiacs o les canoes. Ja al mes de setembre, i de manera coordinada amb el consell comarcal, es va pactar reduir la durada de les soltes d’aigua per als dies de menor afluència de públic, garantint cada dia, això sí, una solta en el millor horari.

El llac va esdevenir així un magatzem de recurs per no haver de dependre de la pluja i poder garantir tant el cabal ecològic del riu, com la realització de les activitats lúdiques i esportives. En total, des d’Enel Green Power, la branca de renovables d’Endesa, i gestor de les centrals hidràuliques, s’han realitzat durant aquesta temporada un total de 1.720 operacions a les seves instal·lacions i l’esforç en la gestió del recurs i de les maniobres, ha estat molt superior al d’altres anys.

Per la seva part, des del Consell Comarcal del Pallars Sobirà es fa una valoració molt positiva del conveni, en especial, en un any més crític com ha estat aquest. "El conveni ha permès adaptar-nos a les difícils condicions de sequera que han marcat la temporada del riu. En aquest sentit, volem agrair a l’equip d’Enel Green Power, les solucions a totes les demandes que els hi hem transmès", han manifestat des del Consell Comarcal del Pallars Sobirà.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació