Divendres, 26 d'abril de 2024
esports

Eugeni Roselló completa «El Camino Non Stop» però es queda a 12 hores del rècord

El corredor pallarès va recórrer els 780 quilòmetres del repte del Camí de Jaume en 166 hores

Redacció Pallars | 10 d'octubre de 2022 a les 09:19
L'ultrafondista pallarès davant la catedral en la seva arribada a Santiago de Compostel·la | Plumadron
El poblatà Eugeni Roselló ha tornat a fer història completant El Camino Non Stop, el repte que consistia en córrer els 780 quilòmetres i 10.884 metres de desnivell del Camí de Sant Jaume. L'ultrafondista pallarès, però, no ha pogut superar el rècord de 6 dies, 10 hores i 15 minuts establert per Manel Mataix l'any 2018.

L'atleta va arribar a la plaça de l'Obradoiro de Santiago de Compostel·la quan ja havien passat les 7h del matí del dissabte, i fent un temps total de 6 dies, 22 hores i 4 minuts, quedant-se així a 12 hores de la plusmarca. El repte aconseguit per Rosselló, però, ha estat majúscul, i malgrat tenir els peus inflats, la retenció de líquids i la irritació als engonals, ha fet uns 133 quilòmetres diaris, sense acompanyament i amb assistència només cada 60 quilòmetres.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Plumadron (@plumadron)

 

En declaracions poc després de l'arribada, el poblatà de 41 anys ha definit la seva aventura a El Camino Non Stop com a "màgica", però també com a "molt dura". "He hagut d'adaptar-me a tot el que ha anat sorgint", explica, alhora que exposa que ha estat "una experiència inoblidable" malgrat no haver pogut superar el rècord.

A banda de rebre el suport in situ de nombroses persones pels pobles per on passava, Eugeni Rosselló també ha sentit l'escalf de la societat poblatana i pallaresa, que durant aquests dies ha pogut seguir en directe i minut a minut la seva travessia, i que li ha enviat multitud de missatges d’ànim. A l’enllaç anterior podeu veure també la ruta que va seguir Roselló.

L'ultrafondista ha completat, doncs, un altre repte, erigint-se com un dels titans d'aquesta disciplina. L'any 2020, recordem, va culminar la Carros del Cel, que enllaçava La Porta del Cel i la Carros de Foc, dues conegudes rutes de muntanya, amb un recorregut total de 215 quilòmetres i més de 14.200 metres de desnivell positiu.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació