Dijous, 25 d'abril de 2024
eleccions municipals 2023

ENQUESTA: Quin partit votaràs a les pròximes eleccions municipals d'Isona i Conca Dellà?

Vota i participa a l'enquesta de Pallars Digital sobre els comicis del proper 28 de maig

Redacció Isona i Conca Dellà | 30 de setembre de 2022 a les 09:45
Façana de l'Ajuntament d'Isona i Conca Dellà | Gustau Erill
Amb el curs polític ja en marxa, l'agenda pallaresa té enguany les eleccions municipals del 28 de maig de 2023 com una de les cites més importants. Els habitants del municipi d'Isona i Conca Dellà seran cridats a votar per escollir el seu nou alcalde o alcaldessa, i per renovar o mantenir l'actual equip de govern, d'Esquerra Republicana i liderat per Rosa Amorós.

Quin serà el partit més votat? Qui assumirà la vara d'alcaldia? Són les preguntes més importants que sorgeixen de cara als comicis. De moment, però, l'actual batllessa encara no ha confirmat si es tornarà a presentar, però tot apunta que si finalment fos així, ho faria de nou sota les sigles republicanes.
 

Per la seva banda, Junts sí que ha anunciat que hi concorrerà, però no qui serà el seu cap de llista. A dia d'avui, els candidats possibles podrien ser dos: l'exalcalde i conseller comarcal, Constante Aranda, o l'actual diputada al Parlament, Jeannine Abella.

A l'espera de la presentació oficial de les candidatures, les opcions de l'enquesta de Pallars Digital es basen en les llistes presentades als comicis locals del 2019. En aquella ocasió, ERC va ser la força guanyadora amb el 52,57% dels vots i 5 regidors, per davant de Junts per Isona, que en va aconseguir 4 amb el 43,73% els sufragis. L'equilibri de forces en aquest municipi, però, és molt fràgil, i un vot pot canviar un resultat electoral.


 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació