Dimarts, 23 d'abril de 2024
fotografia

La Vall Fosca homenatja Manel Dalmau durant el lliurament de premis del concurs de fotografia

Una fotografia de tardor de l'edifici de la captació d’aigües de la Central de Capdella ha estat la guanyadora de la 18ª edició del certamen

Redacció La Torre de Capdella | 13 de setembre de 2022 a les 12:17
Dalmau va morir sobtadament fa poc més d'un any | Vall Fosca
El passat dissabte es van fer públiques les fotografies guanyadores de la 18a edició del concurs de fotografia Indrets de la Vall Fosca. Una fotografia de tardor de l'edifici de la captació d’aigües de la Central de Capdella va ser la guanyadora del premi a la millor foto, guardó que des d’aquest any passa a ser el premi Manel Dalmau a la millor fotografia del concurs, i que en aquesta edició va anar a parar a mans de Marifà Saboya Hereu.

El lliurament de premis va incloure l’homenatge al polifacètic artista Manel Dalmau, fill de la Central de Capdella, que va morir sobtadament fa poc més d'un any, el 3 de setembre de 2021. Dalmau, va fer molts treballs vinculats amb la Vall Fosca, com el documental el Retaule de les bèsties sobre la Fira de la Pobleta, Caçadors o La Matança del Porc, entre altres.

A més, va treballar en un projecte de recuperació de la memòria oral amb l’associació cultural Lo Gaial, gravant una quinzena d’entrevistes a persones del municipi. I justament abans de traspassar, estava treballant en un audiovisual per promocionar la Vall Fosca, on s’havia instal·lat per dedicar-se a aquest projecte. L’homenatge, on hi van intervenir persones properes a Manel Dalmau, va finalitzar amb un concert de jazz amb Pol Omedes Quartet.
 

Imatge de la fotografia guanyadora del Premi Manel Dalmau. Foto: Marifà Saboya Hereu


En aquesta edició del concurs de fotografia, que s’ha celebrat ininterrompudament des del 2005, es van presentar 83 fotografies. El concurs inclou quatre categories: paisatges o indrets de la Vall Fosca; treballs, feines, o activitats que es desenvolupen a la Vall Fosca; pobles o elements de patrimoni de la Vall Fosca, i finalment fauna autòctona de la Vall Fosca. La millor foto de cada categoria rep un premi de 250 euros.

A més, la millor foto del concurs rep un premi especial de 500 euros i un trofeu únic dissenyat per al concurs i fet per la ceramista local La Santolina. L'any següent, el guanyador o la guanyadora d’aquest premi forma part del jurat, i per tant, no pot participar. Les fotos guanyadores es poden consultar a la web www.vallfosca.net. El concurs de fotografia Indrets de la Vall Fosca es realitza amb la col·laboració de l’Institut d’estudis Ilerdencs, a través del Pla econòmic per a ens locals.

Preparant el 20è aniversari del concurs


Fins al 2015 les fotografies només es podien presentar en paper. A partir d’aquell any, però, el concurs es va digitalitzar, i ara les fotos es presenten a través de la web. En aquests 18 anys, s’han premiat, entre premis i accèssits, un total de 100 fotografies.

Al 2025 se celebrarà el 20è aniversari, i és per això que el jurat del concurs ja va avançar durant lliurament de premis que en la propera edició s’introduirien canvis importants per tal de donar un gir al concurs i augmentar encara més el nivell de qualitat de les fotografies.

 

Altres notícies que et poden interessar: 



 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació