Divendres, 19 d'abril de 2024
música

Rialp clourà el 22è Festival de Música amb els concerts de Solnegre i Coloma Bertran

El primer quartet actuarà aquest dijous a l'església del poble, mentre que el segon interpretarà "Principis" el diumenge

Redacció Rialp | 17 d'agost de 2022 a les 12:58
El conjunt Solnegre presentarà Niasma, que parla sobre els efectes d’una epidèmia sobre la vida social i artística al segle XVII | Lorena Cañardo
La 22ª edició del Festival de Música Vila de Rialp encara la seva recta final amb dos concerts, el dijous i el diumenge. La primera de les actuacions, a càrrec del quartet Solnegre, tindrà lloc a les 10 de la nit a l'església del poble, on presentaran Niasma, un retrat sobre els efectes d'una epidèmia de pesta sobre la vida social i artística del segle XVII.

A més de presentar-ne la música, el concert descriu com es va viure el duríssim episodis amb les intervencions d'un actor que, entre les peces, encarnarà diferents testimonis de la crisi, tot explicant les seves històries i sentiments. Unes peces que són obres sacres de tres autors, que, precisament, van morir infectats en aquest desatre milanès l'any 1630.

Per altra banda, diumenge a la mateixa hora, el conjunt Coloma Bertran i el seu conjunt  presentaran Principis, el seu segon treball discogràfic. Una mostra d'identitat sonora musical personal marcada i única, que compta amb músics reconeguts i amb un ampli bagatge estilístic.

Aquest disc a quartet, de marcada personalitat on hi conflueixen sonoritats molt diverses procedents del jazz i les músiques del món, en el que inclou vuit composicions pròpies, així com un tema del guitarrista Quim Abramo i una adaptació molt personal de la cèlebre My favourite things de Richard Rogers i Oscar Hammerstein.
 


Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació