Divendres, 19 d'abril de 2024
festes del setge d'olp

Punt final a les Festes del Setge d'Olp 14 anys després per manca de relleu generacional

La projecció de "Lo País dels Pirineus" al cinema Els Til·lers servirà per rememorar l'espectacle

Redacció Olp | 12 d'agost de 2022 a les 11:39
Representació de l'obra durant una edició anterior | Josep de Moner
La commemoració teatral del Setge d'Olp de 1485, un dels episodis de la Guerra del Pallars (1484-1487), abaixarà el teló després de 14 anys per manca de relleu generacional, segons ha avançat Segre. Un espectacle en pallarès, nascut per iniciativa del periodista i escriptor Josep de Moner, i on durant aquest temps hi han actuat fins a 33 actors del Pallars Sobirà.

Per tal de celebrar el seu recorregut però també la seva imminent desaparició, aquest dissabte 13 d'agost a les 20h del vespre el cinema Els Til·lers de Sort acollirà la projecció de Lo País dels Pirineus. Es tracta d'una producció audiovisual de Joan Saeta i que mostra una de les representacions del Setge d'Olp. A més, compta amb la presentació i la locució de la periodista Agnès Marquès i de l’actor Francesc Orella.
 
Per altra banda, el diumenge a les 17h de la tarda, l'espai Silo de Vilamur projectarà El retorn d'Hug Roger dins dels actes del Terra Roia Arts Festival. Una obra representada cinc anys més tard i que compta amb la incorporació d'una nova fornada d'actors i actrius, i les festes convertides en teatre musical.

14 anys reivindicant la història pallaresa


Les Festes del Setge d'Olp van començar l'any 2008, tot just 500 anys després de la mort del comte Hug Roger III del Pallars, i fruit de la voluntat de la seva gent de reivindicar-se com a pallaresos i sense oblidar els fets que van succeïr fa cinc segles. Després d'aquella edició, que va omplir la plaça del poble amb 400 persones, la commemoració s'ha anat renovant any rere any.


 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació