Divendres, 19 d'abril de 2024
vandalisme

Un home força el caixer de Llavorsí en diverses ocasions i el deixa inoperatiu tres setmanes

L’Ajuntament de Llavorsí condemna uns actes que considera que han donat "mala imatge" al municipi i que han perjudicat veïns i visitants

Jordi Ubach Llorens Llavorsí | 3 d'agost de 2022 a les 08:30
Exterior de l’oficina de CaixaBank de Llavorsí | GSV
El caixer automàtic de CaixaBank de Llavorsí, l’únic que dona servei a la població, ha patit aquest passat juliol un seguit d’actes vandàlics que l’han deixat inoperatiu durant pràcticament tot el mes. Ho ha fet públic en un comunicat l’Ajuntament de Llavorsí, que ha condemnat uns actes que considera que han donat "mala imatge" al municipi i que han perjudicat a tots els veïns i visitants.

Els fets es remunten a principis del mes passat. Després de constatar que el caixer automàtic no funcionava, i d’obrir les corresponents incidències, l’avaria es va poder solucionar, però al cap de 24 hores el dispensador de bitllets tornava a estar espatllat. Els tècnics no s'explicaven per què el caixer s’avariava amb tanta freqüència. Fins que van revisar les imatges de les càmeres de seguretat.

Amb el seu visionat es va poder comprovar que les avaries havien estat provocades pels actes vandàlics comesos per una mateixa persona. Gràcies a les imatges es va poder comprovar que un home adult havia forçat el caixer en diverses ocasions per la zona d’on s’extreuen els bitllets, segons han explicat a Pallars Digital fonts municipals. Ni CaixaBank ni l’Ajuntament de Llavorsí no tenen intenció, per ara, de denunciar els fets, però s’ho plantejarien en el cas que es tornessin a repetir.

En total, veïns i visitants han estat tres setmanes sense caixer, en plena època estival i a les portes de la festa major. Un caixer automàtic, el de Llavorsí, que dona servei al municipi, però també a molts veïns de les Valls de Cardós i altres poblacions veïnes.

Vandalisme i robatoris al centre cívic


Llavorsí també ha patit darrerament el vandalisme en un equipament municipal, en aquest cas al centre cívic. L’últim cas ha estat aquest mateix diumenge, quan el pany de la porta d’entrada ha aparegut amb una tatxa i dos trossos de fusta al seu interior. El centre cívic, que a l’estiu acull el casal infantil, és un espai a disposició dels veïns i entitats del municipi que en els darrers anys també ha sofert el robatori del microones, la cafetera o la televisió.
 

Estat en què ha quedat el pany del centre cívic Foto: Ajuntament de Llavorsí



 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació