Dimarts, 23 d'abril de 2024
sequera

Talls d'aigua nocturns a Figuerola d’Orcau per reduir-ne el consum

El Govern anuncia la convocatòria de la Comissió Interdepartamental de la Sequera per seguir-ne l’evolució i acordar noves mesures

Jordi Ubach Llorens Figuerola d'Orcau | 29 de juliol de 2022 a les 09:33
Imatge de Figuerola d'Orcau | Xavier Varela
L’Ajuntament d’Isona i Conca Dellà ha comunicat als veïns de Figuerola d’Orcau del tall del subministrament d’aigua durant la nit per fer front a l’escassetat d’aigua que pateix el poble. En concret, s’ha decidit tancar l’aixeta dels veïns entre les 12h de la matinada i les 6h del matí. Així mateix, el consistori ha explicat que la situació es normalitzarà quan la situació millor.

La decisió s’ha pres aquest dimecres, el mateix dia que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat la convocatòria de la Comissió Interdepartamental de la Sequera, el proper dimarts, al Palau de la Generalitat. Un òrgan que ha de servir per seguir-ne l’evolució i acordar noves mesures, si s’escau, en el conjunt del país. "La situació de sequera ens preocupa i estem actuant en conseqüència”, ha assegurat.

La forta sequera que viu el país ha portat fins a quatre ajuntaments pallaresos a prendre mesures per reduir el consum d’aigua clorada. A banda del d’Isona i Conca Dellà, els darrers en fer-ho han estat, aquesta setmana, els de Llimiana i Esterri d’Àneu, mentre que a Baix Pallars la decisió ja es va prendre la setmana passada.

A banda d’aquestes restriccions, cal recordar que hi ha altres municipis pallaresos com Sant Esteve de la SargaGavet de la Conca o Espot que de moment han fet una crida a fer un ús responsable de l’aigua. Paral·lelament, a Tremp, l’ajuntament ha portat aquests últims dies aigua amb una cisterna a Puigverd, mentre que a Sant Esteve de la Sarga i a Sarroca de Bellera fa dies que també recorren a cisternes per fer arribar aigua als veïns de tots els nuclis de població.


 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació