Dijous, 18 d'abril de 2024
teatre

Isona es prepara per al retorn del FART, el Festival d'Arts Escèniques al carrer

La 2ª edició del certamen ha programat una dotzena d’espectacles per apropar el teatre, la dansa i la poesia al públic de la comarca

Redacció Isona | 21 de juliol de 2022 a les 11:09
Imatge d'un espectacle de la primera edició del festival | FART
Isona donarà aquest divendres el tret de sortida a la 2ª edició del FART, el Fesrtival d'Arts Escèniques al carrer. El certamen, que s'allargarà fins al diumenge 24, ha programa una dotzena d'espectacles variats, entre els quals hi ha titelltesdansa teatre, així com improvisació clown. Tot plegat, en un escenari descentralitzat, que ocuparà diverses places i espais del poble.

La inauguració del festival tindrà lloc a la plaça del Bisbe Badia a les 10 de la nit, i anirà a càrrec del famós actor Pep Cruz, que pren el relleu de la directora artística de la Fira de Teatre de Tàrrega, Natàlia Lloreta, encarregada d'iniciar la primera edició del FART. Posteriorment, a les 22:20 h, ja començaran els espectacles. El primer en fer-ho serà un de dansa, We all live in a box, a càrrec de la companyia del Maresme Ambae Company.

A continuació, serà el torn del teatre d'ombres xineses de la mà de la companyia Animamundi, que presentarà l'espectacle L'Amàlia i les ombres lunars. Es tracta d'una peça artística amb un clar missatge de consciencació ambiental sobre la importància de mantenir l'equilibri en la naturalesa. I finalment, la companyia The Modestos tancarà la nit amb improvisació teatral i presentant Líneas Paralelas, una història d'encreuaments i de possibilitats infinites que sorprendrà al públic.
 

Cartell de la segona edició del FART. Foto: FART

 


Pel que fa a dissabte, la lenta caiguda del Sol portarà a la plaça de l'Arrabal l'espectacle de titelles Big Bang Boom, presentant per la companyia pallaresa Mai Tant Teatre, i que ha estat possible gràcies a una campanya de micromecenatge iniciada fa dos mesos, i que va assolir amb èxit el seu objectiu de finançament.

A la companyia dirigida pel trempolí Blai Castell la seguirà l'espectacle de poesia i dansa-teatre BioLentes, a càrrec de la companyia formada per Ivet Eroles i Noemí Busquets, i que tindrà lloc a la plaça del Pi. Es tracta d'un recorregut històric per algunes de les opressions i violències que s'han exercit o que s'exerceixen avui en dia cap a les dones.
 

La nit de dissabte comptarà amb tres espectacles més. En primer lloc, la plaça Bisbe Badia acollirà l'espectacle de teatre musical Històries de l'Avi Josep, interpretat per la companyia WeColorMusic. Passada la mitjanit,  serà el torn de la companyia lleidatana InHabitants, que duran a escena l'espectacle teatral Ludere, un reclam per un futur segur i lliure. I abans d'anar a dormir, una mica d'humor gràcies a l'espectacle de monòlegs Stand Up Comedy, conduït per Pau Murner, i amb els també còmics i actors Irene Minovas i Godai Garcia.

I per l'últim dia del festival, el FART ha programat fins a quatre espectacle de fi de festa. El primer serà El Nïu, un espectacle clown a càrrec de Dudu Arnalot. El seguirà la representació teatral Al Safareig, de la companyia Teatralitzat, mentre que a la plaça del Forn, la companyia Arsenda oferirà l'espectacle de teatre i dansa Ditirambo

Una companyia, per cert, amb el qual un grup de gent del poble ha volgut donar forma a les seves necessitats artístiques de manera col·lectiva. La cloenda de la 2ª edició del FART anirà, precisament, a càrrec dels propis isonencs i isonenques amb l'obra de teatre Toc-Toc, interpretada pel Grup de Teatre d'Isona.


 Consulta aquí el programa sencer del FART

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació