Divendres, 19 d'abril de 2024
esquí

Llum verda a l'ampliació de Baqueira cap al Pallars

El Tribunal Suprem hauria revocat una sentència del TSJC que anul·lava la modificació del pla especial urbanístic de l’àrea esquiable Peülla-Muntanyó-Rialba

Redacció Baqueira Beret | 15 de juliol de 2022 a les 11:07
Un dels remuntadors de l'estació d'esquí de Baqueira Beret | ACN
El Tribunal Suprem (TS) ha donat llum verda a l'ampliació de l'estació d’esquí de Baqueira Beret cap al Pallars, segons avança Crónica Global. El diari informa que el TS hauria revocat una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que al mateix temps anul·lava la modificació del pla especial urbanístic de l'àrea esquiable Peülla-Muntanyó-Rialba.

Una modificació que permetia la instal·lació de les pilones d'un nou telecadira a la zona de La Peülla, el qual entrava fins de l'àrea perifèrica del Parc Nacional d'Aigüestortes. Així mateix, i segons el rotatiu, la decisió del tribunal català també denegava una autorització especial per a un abocament d'aigües residuals al riu Bonaigua.

Anteriorment, l'entitat ecologista Ipcena havia presentat un recurs contra aquesta modificació del pla, i que va motivar la sentència del TSJC. Tanmateix, tant l'Ajuntament d'Alt Àneu com Baqueira Beret van posar sobre la taula un recurs de cassació. Un dels punts claus de la decisió serà que s'entèn pels "usos tradicionals" que es duran a terme a la zona.

En aquest sentit, una interlocutòria del Suprem manifestava que el TSJC donava per descomptat que tant els telecadires com l'esquí no formen part d'aquests usos permesos a l'àrea perifèrica del Parc Nacional d'Aigüestortes. Ara bé, el TS afirma també que s'haurà de determinar el significat d'"usos tradicionals" per tal d'analitzar si es poden realizar o no.

 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació