Dijous, 18 d'abril de 2024
meteorologia

Un episodi de calor intensa afectarà el Pallars durant almenys una setmana

El Meteocat alerta d'un increment notable de les temperatures que es pot allargar durant set dies i que portarà a superar els 40 graus a les comarques de l'interior

Irene Montagut Barcelona | 11 de juliol de 2022 a les 09:51
Infants refrescant-se amb aigua en una localitat catalana | Gala Espín
Els dubtes sobre la calorada o l'onada de calor queden resolts després que el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) hagi anunciat una nova onada de calor a partir d'aquest dimarts, amb un pic de les temperatures que s'espera per dimecres o dijous.
 
El Meteocat preveu que els valors més elevats afectin les comarques del Segrià, la Noguera, el Pla d'Urgell i les Garrigues, però l'episodi de calor afectarà tot Catalunya durant tota la setmana. De fet, la previsió a set dies que han emès aquest diumenge apunta a superar els 40 graus, sobretot en les comarques de l’interior.

En aquest sentit, Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest diumenge el Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per onada de calor davant la previsió de temperatures extremes a partir de dimarts. El pla Infocat es manté en prealerta per elevat risc d’incendis, i demana extremar les precaucions prop de zones forestals. D’altra banda, el Departament de Salut ha posat el pla d'actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut en fase 2.

S’ha demanat als ajuntaments que habilitin llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús i es tingui especial vigilància de les persones majors de 75 anys sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l'aire lliure i persones amb malalties cròniques. Així, recorda la importància d’hidratar-se molt sovint i evitar fer esport intens a les hores de més calor.
 

 

Altres notícies que et poden interessar:



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació