Dissabte, 20 d'abril de 2024
literatura

La nova novel·la de Maria Barbal està ambientada a Tremp i a l’embassament de Sant Antoni

'Al llac’ veurà la llum a finals d’agost i retrata la ciutat i el pantà de finals dels anys 60

Redacció Tremp | 11 de juliol de 2022 a les 10:05
Imatge de Maria Barbal durant l’entrega del Premi d'Honor de les Lletres Catalanes | Òmnium Cultural
Després de l'èxit de Tàndem, la novel·la que li va merèixer el 53è Premi Josep Pla, l'escriptora trempolina i Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, Maria Barbal, ja ho té tot a punt per presentar el seu nou llibre. Al llac, editada per Columna Edicions, es publicarà a finals d'aquest mes d'agost, i segons ha explicat l'autora, està escrita des del 2018, igual com Tàndem, "per repassar".

A més, i tal com va avançar en una entrevista conjunta per a Ràdio Tremp Pallars Digital després de guanyar el premi atorgat per Òmnium Cultural, aquesta novel·la "breu" està ambientada al Pallars, concretament a la ciutat de Tremp durant els anys 60, així com a l’embassament de Sant Antoni, construït a inicis del segle XX en paral·lel a l'arribada de les grans centrals hidroelèctriques al Pallars. Un lloc, afirma, on la seva generació havia jugat feliç "en un moment lluminós de la infantesa".


Al llac serà la dotzena novel·la escrita per Barbal, i la darrera que s'afegeix a la nodrida llista d'obres de l'autora, que va irrompre en el panorama literari català amb Pedra de tartera l'any 1985. Una òpera prima que, com l'obra que està a punt de publicar-se, també té les comarques pallareses com a escenari principal, i que li va valdre, entre d'altres, premis com el Joaquim Ruyra l'any 1984 o el Joan Creixells el 1985.


 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació