Divendres, 26 d'abril de 2024
Raiers

Tot a punt a la Pobla de Segur per a la 44ª edició de la Diada dels Raiers

La tradicional festivitat torna carregada d'activitats que començaran a partir d'aquest dijous

Redacció La Pobla de Segur | 30 de juny de 2022 a les 12:04
L'edició anterior de la Diada va ser una de les més accidentades que es recorden | ACN
La Pobla de Segur dona aquest dijous el tret de sortida a la 44ª edició de la Diada dels Raiers, que ve carregada d'activitats i novetats després de dos anys de pandèmia. Els actes que començaran avui mateix a les 19:30h al Parc Alcalde Boixareu amb la gimcana tradicional raiera La Tripulació. El divendres també estarà marcat per la festa, amb l'espectacle Homeostasi de Ntelades i Cusart, que tindrà lloc a les 10h de la nit, mentre que una hora després hi haurà el tradicional castell de focs artificials, a càrrec de la colla de Diables Lo Peirot.

Dissabte serà el torn per als més esportistes, que podran participar en una nova edició de l'Espardenyada, la cursa que a partir de les 6:30h sortirà des de la plaça de l'Ajuntament i que es podrà realitzar caminant o corrent. Els més petits també hi podran participar, en aquest cas amb l'Espardexics, que donarà el tret de sortida a les 10h. 

A la mateixa hora, qui tingui curiositat podrà desplaçar-se fins la presa de Llania per veure el procés de muntatge dels rais que baixaran enguany pel riu Noguera Pallaresa. Per altra banda, a les 12h del migdia hi haurà una sessió de jocs amb Biga Botja, mentre que a partir de les 17:30h, i com a prèvia del diumenge, un rai baixarà pel congost de Collegats, entre Morreres i l'Argenteria.

A més, durant la tarda la jornada estarà amenitzada per l'espectacle de Quimet Raier a la plaça de l'Arbre, on aportarà el seu toc d'humor a la festivitat. Més tard, a les 10h de la nit, se celebrarà el sopar popular al nou espai polivalent La Serradora, mentre que la nit es clourà amb una vetllada amb l'Orquestra Mediterranea Quartet i sessió de DJ al Parc Alcalde Boixareu.

I pel que fa a diumenge, la jornada començarà amb un mercat raier al Pont de Claverol amb la presència de productors locals i la col·laboració d'Al teu gustaliments del Pallars. Tot plegat, abans de la sortida dels rais des de la presa de Llania, que previsiblement, i si no hi ha cap embarrancada, està previst que arribin sobre les 13:30h. Una baixada que, per tercer any consecutiu, es podrà seguir en directe pel canal de Youtube de l'Associació Cultural Raiers de la Noguera Pallaresa.

Les últimes hores de la 44ª Diada dels Raiers estaran protagonitzades per l'actuació de Track Track Pallassos, però sobretot perl dinar popular al Vernedot. Finalment, la festivitat poblatana es clourà a les 17:30h, amb l'actuació del Grup Trio Premium.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació