Divendres, 19 d'abril de 2024
obres

En marxa la construcció de l’«skatepark» municipal de Sort

Es tracta d’una demanda històrica, una de les més reclamades pels joves de la comarca

Jordi Ubach / Tomàs Garcia Sort | 30 de juny de 2022 a les 10:47
L’obra s’efectuarà en dos fases més i tindrà un cost total d’uns 140.000 euros | Olga Cuevas
Sort ha donat el tret de sortida aquest mes de juny a la construcció de l'skatepark, una demanda històrica del municipi, i una de les més reclamades també pels joves de la comarca. En declaracions a Pallars Digital, la regidora d'Esports, Vanesa Fort, ha explicat que el projecte tindrà un total de tres fases, i que es durà a terme en tres anualitats.

Actualment, i amb un pressupost de 60.000 euros, s'està executant la primera fase, gairebé acabada, i només falta adequar l'entorn. De fet, l'equipament, situat al costat del pavelló i de la piscina, ja es pot utilitzar. Pel que fa a les fases restants, que consistiran en l'ampliació de l'equipament, comptaran amb un pressupost de 40.000 cadascuna. En total, doncs, l'actuació tindrà un cost total d'uns 140.000 euros.

El projecte de l'skatepark surt d'un procés participatiu de l'Oficina Jove del Pallars Sobirà. En aquest sentit, Vanesa Fort explica que l'equipament "va ser un dels més sol·licitats del procés, i que ara hem complert", afirma. "Els joves han participat en la confecció del projecte i també en una campanya de micromecenatge per recaptar diners per ampliar alguns elements més del parc", detalla la regidora.

Per altra banda, i tal com exposa l'Ajuntament de Sort, l'skatepark serà una instal·lació "oberta a l'ús de tota la ciutat", i que durant el procés de construcció "s'ha respectat en la mesura del possible la vegetació existent i la integració de la pista a la mitjana sense alterar en excés la visió unitària lineal de la zona enjardinada". Així mateix, el consistori afirma que el funcionament de la via "garanteix que en cap cas no es violaran els màxims patrons acústics de confort dels elements particularment sensibles". 

En declaracions a aquest diari, l’alcalde del municipi, Baldo Farré, ha posat en valor l’skatepark, del qual ha dit que serà un equipament complementari molt important per l’après ski“L'equipament és un reclam més que dona un valor afegit al nostre municipi”, ha asseverat.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació