Divendres, 19 d'abril de 2024
medi ambient

Denuncien una granja de porcs de Figuerola per incomplir les mesures higienicosanitàries

Als voltants de l'explotació ramadera s'hi han trobat restes de cadàvers porcins en estat putrefacte, així com un abocament d'aigües residuals domèstiques

Redacció Figuerola d'Orcau | 28 de juny de 2022 a les 16:10
Restes de cadàvers d’animals a l’exterior de la granja | Seprona
El Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil ha denunciat una explotació porcina de Figuerola d’Orcau, al terme municipal d’Isona i Conca Dellà, per no complir amb les mesures higienicosanitàries requerides. Després de realitzar una inspecció durant el mes de juny, els agents van observar l'existència de dos esquelets d'animals adults, així com restes cadavèriques de porcs, tots ells semienterrats i amb un fort despreniment d'olor a causa del seu avançat estat de descomposició.

Igualment, a causa d'olors fètides es va poder localitzar a l'interior de la finca un abocament d'aigües residuals domèstiques amb matèries fecals, procedents d'un bany existent a les instal·lacions mateixes. A través d'una canonada de PVC les deixalles eren evacuades directament al medi natural, a escassos 30 metres d'un camí públic.

Continuant amb la inspecció, els agents van apreciar, en una zona contigua a la granja i repartits en diferents punts, com s'amuntegaven a la intempèrie una quantitat considerable de residus de tota mena, com ferros, llaunes, recipients de vidre i de plàstic, pots d'esprai i una desena de peces de fibrociment amb amiant.

El propietari, que es trobava present en el moment de la inspecció, va manifestar que l'explotació porcina no disposava de programa higienicosanitari supervisat per veterinari oficial, un requisit que és obligatori en aquest cas per obtenir un estat òptim de salut i de benestar animal.

Per tot això, la patrulla del Seprona va aixecar actes per diverses infraccions administratives en no aplicar-se correctament a l'explotació les mesures higienicosanitàries requerides. Les irregularitats observades s'han posat en coneixement de l'Agència de Residus de Catalunya i del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, per incomplir allò que disposa la Llei de Residus i Sòls Contaminats, i Llei de Sanitat Animal.

 

Altres notícies que et poden interessar:



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació