Dimarts, 23 d'abril de 2024
temporal

​Una tempesta amb fortes ratxes de vent tomba arbres i causa destrosses a Tremp i la Pobla

La capital del Jussà ha assolit ratxes de fins a 94 quilòmetres per hora i a la Pobla de Segur han caigut 17,9 litres en només 30 minuts

Jordi Ubach Llorens Tremp | 21 de juny de 2022 a les 19:04
Arbres caiguts damunt una zona infantil al parc del Pinell de Tremp | Ribert E.
Una tempesta amb fortes ratxes de vent procedent de l’Aragó ha fet aquesta tarda, al voltant de les 17:45 hores, diverses destrosses a Tremp. El vent, que segons el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha assolit els 94 quilòmetres per hora a la ciutat, ha arrencat una gran quantitat d’arbres i rames del parc del Pinell, deixant una escena desoladora al considerat com el pulmó verd de la ciutat. Pel que fa a la pluja, a Tremp hi han caigut 14 litres.


El vent també ha malmès mobiliari, ha tombat plantes, ha arrencat planxes i plaques de diversos edificis -entre els quals el pavelló del Juncar- i ha arrencat també rames dels arbres de diferents barris. Un dels arbres que ha caigut ho ha fet a la via del tren de la Pobla al seu pas per la zona de la Font Vella, fet que ha provocat que el servei s’hagi interromput durant uns minuts. Al següent vídeo, publicat a Facebook, es pot comprovar l’abast de l’afectació al parc del Pinell de Tremp. 



Segons han informat fonts municipals a Pallars Digital, membres de la brigada i de Protecció Civil s’han posat ràpidament a treballar per avaluar els danys a la ciutat i realitzar actuacions d’urgència. De moment, s’ha tancat el parc del Pinell i s’hi ha prohibit l’accés. “Ha estat una bogeria”, ha afirmat a aquest diari l’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, que aquest dimecres donarà més detalls sobre el temporal que ha arrasat la ciutat.



La tempesta també ha descarregat de manera intensa aquesta tarda a la Pobla de Segur, on s’han registrat 17,9 litres de pluja en només 30 minuts, segons el Meteocat. A la localitat poblatana el vent no ha bufat amb tanta força com a Tremp, tot i que les ratxes han arribat als 73,4 quilòmetres per hora. El resultat, diversos arbres tombats a la zona de l'Estació.
 

Bombers retirant un arbre caigut prop d’un cotxe a la Pobla de Segur. Foto: Tomàs Garcia Espot



 
 
 
   

Altres notícies que et poden interessar:



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació