Dijous, 18 d'abril de 2024
curses

Tírvia es prepara per a la 9ª edició de la cursa «La Ribalera»

La cursa d’alta muntanya tindrà lloc aquest diumenge amb la previsió de 350 persones inscrites

Redacció Tírvia | 17 de juny de 2022 a les 12:45
La primera edició de la cursa va tenir lloc l'any 2012 | Jaume Montané Ros
Tírvia acollirà aquest diumenge la 9ª edició de la cursa d'alta muntanya La Ribalera. Enguany, l'organització proposa tres distàncies: la marató de 42,2 quilòmetres i 3.000 metres de desnivell positiu acumulat. Un recorregut llarg i exigent, seguint majoritàriament el el traçat dut a terme en les sis edicions precedents.

Per altra banda, hi haurà una distància més curta i menys exigent, la mitja marató, de 22,7 quilòmetres i 1.500 metres de desnivell positiu acumulat. I finalment, un circuit per tal que hi pugui participar tothom, el recorregut popular, de 13,5 quilòmetres i 700 metres de desnivell.  Les dues últimes són netament populars, aptes per a tots els corredors d’alta muntanya. 

La previsió de l’organització és la d’arribar als 350 inscrits –la major part a la mitja marató– en una activitat que mou prop de 120 voluntaris repartits en nombrosos punts d’avituallament. La sortida i l’arribada es faran des del poble de Tírvia. Un dels atractius més importants de la cursa, i especialment de la marató és que arriba a un dels cims amb una de les vistes més privilegiades dels Pirineus, el Pic del Salòria, de 2.789 metres, i el Pic de Màniga, de 2.508 metres, des d’on es pot observar la immensitat dels Pirineus i la serralada del Cadí. 

La primera edició de La Ribalera va ser una cursa organitzada per l’Agrupació Excursionista Catalunya el 17 de juny de 2012, en el marc dels actes de celebració del seu centenari, en col·laboració dels ajuntaments de Tírvia, Alins, Farrera, Valls del Valira, Civís i Os de Civís i del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Des de l’any 2019 la cursa forma part del Trail Running Series Lleida. Amb anterioritat, des del 2013 fins al 2015, va formar part de la lliga de curses del Correpallars, l’any 2016 va participar en la Lliga Firehawk i des del 2014 ininterrompudament fins al 2018, al Circuit Català de curses per muntanya de la FEEC i ha tingut una acollida immillorable en totes elles.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació