Divendres, 19 d'abril de 2024
meteorologia

Sort registra la temperatura més alta des que hi ha dades

Amb 39ºC supera els 38,5ºC que es van assolir el 10 d’agost de 2012

Jordi Ubach Llorens Sort | 17 de juny de 2022 a les 10:10
Imatge del poble de Sort | Arxiu
L’onada de calor que pateix el país no dona treva i el Pallars no n’és una excepció. Ben bé el contrari, i la mostra n’és la temperatura màxima assolida aquest dijous a Sort: 39ºC. Es tracta de la temperatura més alta en 12 anys de dades, segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat). Els 39ºC d’aquest dijous han superat els 38,5ºC que es van registrar el 10 d’agost de 2012. Sens dubte un rècord absolut, de més rellevància si es té en compte que encara ens trobem a la primavera.
 
La calor ha apretat fort també en altres indrets del Pallars, com Tremp, que aquest dijous ha tornat a superar la barrera dels 40ºC. En concret, ha registrat 41,2ºC. A la Pobla de Segur, en canvi, es van quedar ahir als 39,2ºC

Pic màxim de calor aquest divendres


Les temperatures extremes registrades ahir podrien fins i tot superar-se aquest divendres, quan el Meteocat preveu que arribi el pic màxim de calor arreu del país. Així, avui esperem un dia similar al d’ahir, amb un matí i migdia generalment assolellat al Pallars -on els termòmetres tocaran sostre- i una tarda amb més nuvolades. 


La calor, recordem, ha obligat la Generalitat a activar aquesta mitjanit el nivell màxim d’alerta per incendi forestal a 17 municipis catalans, entre els quals sis del sud del Pallars Jussà, i a tancar els accessos a la serra del Montsec.


 

Altres notícies que et poden interessar:





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació