Divendres, 26 d'abril de 2024
falles

La Pobla de Segur i Sort donaran el tret de sortida al retorn de les falles al Pirineu

La tornada a la normalitat de la festivitat pallaresa i pirinenca estarà marcada enguany per l'alt risc d'incendi

Redacció La Pobla de Segur | 17 de juny de 2022 a les 09:12
Els fallaires poblatans no podran baixar amb foc des de la muntanya de Santa Magdalena | ACN
Aquest divendres la Pobla de Segur podrà tornar a celebrar la seva mítica baixada de falles en honor a la Mare de Déu de Ribera. Des de fa setmanes, el municipi està ultimant els preparatius per al retorn a la normalitat de la festivitat, que durant els darrers dos anys s'ha hagut de fer de manera simbòlica, amb només tres parelles mantenint viva la flama i la tradició.

Enguany, pero, en seran molts més. En total, 150 fallaires, que des de les cinc de la tarda començaran a preparar l'ascens a la muntanya de Santa Magdalena, en un dia que sense dubte estarà marcat novament per les altes temperatures. Precisament, la situació actual d'alt risc d'incendi provocarà que els fallaires poblatans no puguin encendre les falles fins que completin el descens fins al poble.
 

Imatge del monument fallaire instal·lat al Parc del Riuet. Foto: Fallaires de Sort


Qui també ho té tot a punt per al retorn de la festa són els fallaires de Sort. La capital del Pallars Sobirà viurà demà dissabte, com és habitual, dues baixades simultànies: una des d'Olp, d'on sortiran els fallaires dels pobles de la Vall d'Àssua, i l'altra des de Bressui, punt de partida de les falles dels pobles del Batlliu.

Tots ells es reuniran a Sort, on els esperarà la falla major plantada al Parc del Riuet. Precisament, en aquest espai, i com a novetat d'enguany, s'ha instal·lat un monument en honor a aquesta tradició del municipi, recuperada fa pocs anys. En total, 16 falles que representen els diferents pobles de la Vall d'Àssua i el Batlliu. Enguany també s'interpretarà la cançó dels Fallaires de Sort, cantada per la coral del municipi -ara coneguda com Els Bilonguings- des de la recuperació de les falles.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació