Dissabte, 20 d'abril de 2024
turisme

Quatre periodistes recorren el Pallars i el Pirineu durant cinc dies per promocionar-ne l’oferta cultural

El viatge de premsa està organitzat pel Patronat de Turisme i entre altres indrets, viuran en directe l'espectacle 'Mur, Guspira del MNAC'

Redacció Pallars | 3 de juny de 2022 a les 11:03
Els quatre periodistes durant la seva visita a Gerri de la Sal | Diputació de Lleida
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, conjuntament amb l'Agència Catalana de Turisme, ha organitzat aquesta setmana un viatge de premsa per a quatre periodistes, dos de mitjans internacionals del Canadà i dels Països Baixos i altres dos d'àmbit estatal, amb l'objectiu de promocionar l'oferta de patrimoni cultural del Pallars i el Pirineu.

El grup de periodistes també estan gaudint de la natura i de l'oferta enogastronòmica de tots els indrets que recorreran durant la seva estada a les contrades pirinenques. Així, dissabte a la tarda tindran l'oportunitat de presenciar en directe l'espectacle Mur, Guspira del MNAC que oferirà la companyia Comediants en commemoració de l'arrencament de les pintures romàniques l'any 1919. El desplaçament es farà en dos cotxes híbrids amb l'objectiu de fomentar la mobilitat sostenible.


El viatge de premsa d'aquests periodistes va començar el dimecres a la tarda a l'Alt Urgell, amb una visita guiada a la catedral romànica de la Seu d'Urgell. Dijous van continuar el viatge cap al Pallars Sobirà, on han visitat el monestir de Santa Maria de Gerri i el municipi de Gerri de la Sal. Posteriorment, han fet parada a la formatgeria Tros de Sort i a la tarda han visitat el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Per altra banda, aquest divendres els periodistes viatjaran fins a la Val d'Aran, on tindran l'oportunitat de conèixer el variat i complet patrimoni artístic de la vall, així com un dels tresors més ben conservats dels Pirineus, amb visites previstes a les esglésies romàniques de Bossòst, Unha, Salardú i Arties, entre d'altres-.

El viatge de premsa finalitzarà el diumenge amb una visita al matí al celler Castell d'Encús, al Pallars Jussà. Els quatre periodistes que participen en el viatge pertanyen al mitjà Word Traveller del Canadà, al diari digital KunstKieken.nl dels Països Baixos, a la revista National Geographic i al suplement de viatges del diari ABC.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació