Dijous, 25 d'abril de 2024
política

Raül Romeva visita les instal·lacions de l’Institut Centre d’Esports de Muntanya a la Pobla de Segur

El republicà també s’ha reunit amb entitats, associacions i empreses esportives pallareses per conèixer la realitat del territori

Redacció La Pobla de Segur | 26 de maig de 2022 a les 08:56
Romeva conversant amb el director de l'Institut, Ramon Jordana | ERC
El vicesecretari general de prospectiva i Agenda 2030 d’Esquerra Republicana (ERC), Raül Romeva, ha visitat aquest dimarts les instal·lacions de l’Institut Centre d’Esports de Muntanya acompanyat pel seu director Ramon Jordana, pel diputat i alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró i Lourdes Ravetllat, representant territorial de l'Esport a la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran i Lleida.

"Aquest és un projecte pioner i capdavanter a Catalunya que ha de ser un referent en l’ensenyament esportiu del nostre país" va afirmar Romeva. Actualment, l’institut té una matrícula de 800 alumnes anuals i ja són més de 3000 els que s’han anat formant ens els darrers 10 anys en especialitats de muntanya, escalada, esports de neu, piragüisme, espeologia i busseig entre d’altres.

Després es va desplaçar fins a Sort on es va reunir amb diversos representants d’empreses esportives del Pallars Sobirà. Romeva va intercanviar opinions i conèixer els reptes i les dificultats que tenen els empresaris d’esports d’aventura i escoles d’esquí per tal de contractar professionals: la temporalitat, l’habitatge i la convalidació de les titulacions internacionals. Segons va explicar Raül Romeva, "una possible opció seria treballar en un tipus de formació dual per trobar l’equilibri i que fora de temporada, els professionals es puguin quedar a viure al Pallars".

Per la tarda, Romeva es va desplaçar fins a Tremp on es va reunir amb l’Associació esportiva Roca Roia, organitzadors de Ultra Pallars 360 i amb l’Associació Lo Podall, organitzadors de la Geobike entre d’altres activitats. Aquestes associacions van explicar els seus projectes i plans de futur i van reivindicar sobretot la necessitat de tenir una piscina coberta pública al territori, ja que entre els dos Pallars no n’hi cap i seria un equipament cabdal.

Acte seguit, el republicà va presentar el seu llibre Ubuntu a l’auditori de l’Epicentre amb una bona afluència de públic. El llibre és "una mirada que ens aboca a començar per petits canvis al nostre entorn que formin part d’una autèntica revolució global. Em reconec en la mesura que et reconec a tu. La teva felicitat és la nostra. No té a veure amb tu o amb mi, té a veure amb nosaltres. Només si ens veiem com a part integrant d’un ecosistema més ampli i complex podrem existir, ser".

Per acabar la jornada, Romeva es va reunir amb l’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, i amb representants d’entitats esportives trempolines per conèixer les seves necessitats i reptes de futur.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació