Divendres, 19 d'abril de 2024
bombers

El parc de Bombers de Tremp incorpora un nou camió tipus Bomba Rural Pesant

Es tracta d'una unitat amb tracció quatre per quatre, ordinador incorporat i un dipòsit d’aigua de 3.500 litres

Redacció Tremp | 12 de maig de 2022 a les 09:43
Imatge del nou camió al parc de Bombers de Tremp | Bombers
El Parc de Bombers de Tremp ha incorporat un nou camió de tipus Bomba Rural Pesant. Es tracta d'una de les 92 unitats que el cos està rebent des de l'any passat, i que forma part de l'objectiu de substitució periòdica de vehicles de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, inclosa en el Pla Bombers 2025. Una operació que compta amb un pressupost de prop de 40 milions d'euros.

Aquest nou vehicle, juntament amb un altre que ha arribat al parc de bombers de la Seu d’Urgell (Alt Urgell), forma part dels 40 camions que arribaran a diferents llocs de Catalunya durant aquest any. L'any 2021 se'n van repartir 30 d'aquest tipus i s'espera que al 2023 es lliurin els últims 10.

Els camions BRP són vehicles equipats per a la intervenció en incendis forestals: tenen tracció quatre per quatre i compten amb un dipòsit d’aigua de gran capacitat de 3.500 litres. Però la seva versatilitat els fa útils també en incendis urbans, salvaments o accidents de trànsit, doncs disposen de grans habitacles per a transportar-hi eines i són molt maniobrables. 

A més, estan equipats amb un motor de 370 cavalls i un canvi de marxes automatitzat, i disposen d’uns sistemes de seguretat passiva superiors als de les actuals BRP. A tall d’exemple, la cabina presenta un nivell de resistència a impactes adaptat a la normativa sueca, més exigent que la de la resta de països europeus.

L’ordinador que porta incorporat permetrà recollir totes les dades relatives a la conducció i també disposa d’una estació meteorològica a bord que permetrà disposar de dades com temperatura ambiental a l’entorn del vehicle, vent dominant o la humitat. Totes les dades poden ser trameses a les Sales de Control de les que Bombers disposa per tal de facilitar l’anàlisi de la situació meteorològica i mediambiental de la zona d’operacions.
 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació