Dissabte, 20 d'abril de 2024
turisme

Les empreses d’esports d’aventura tindran categories i podran obtenir un segell de qualitat

El sector ha augmentat el volum de negocis un 19% en dos anys i espera superar les xifres prepandèmia durant la temporada d'estiu

Redacció Llavorsí | 11 de maig de 2022 a les 09:00
Autoritats pallareses i lleidatanes durant la presentació de la nova temporada a Llavorsí | ACN
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida està impulsant un treball per categoritzar les empreses d'esports d'aventura i atorgar un segell de qualitat, especialment a aquelles dedicades al ràfting. Així, de la mateixa manera que la categoria dels hotels es distingeix amb estrelles o la dels allotjaments rurals amb espigues, ara les empreses d'esports d'aventura volen que se'ls catalogui amb un segell. 

Aquest és un dels principals anuncis que s'ha dut a terme aquest dimarts des de Llavorsí, durant la presentació de la nova temporada de turisme actiu. En aquest sentit, la vicepresidenta del Patronat, Rosa Pujol, ha dit que "aquest certificat ha de regular la seva categoria i qualificar aspectes com ara les instal·lacions, la titulació dels monitors o el material tècnic homologat".


Durant la presentació de la nova temporada també s'han fet públiques les xifres del sector. En total, des del 2019 les empreses d'esports d'aventura i turisme actiu de Lleida i el Pirineu no han deixat de créixer i han augmentat un 18,86%, concretament en 43 negocis. Fa dos anys, el sector partia de 228 empreses, mentre que enguany la xifra s'ha enfilat fins a les 271.

Pel que fa a les comarques pallareses, tal com ha explicat el president de la Diputació, Joan Talarn, el Pallars Sobirà és la que registra un major nombre d'empreses (67) a l'Alt Pirineu i Aran i Lleida, on n'hi ha un total de 218 i 53, respectivament. De cara a aquesta temporada, el sector preveu superar les xifres anteriors a la pandèmia, l'any 2019, quan es va tancar amb 767.789 serveis contractats. L’objectiu, doncs, és arribar a les 800.000 contractacions.

El Sobirà, referent a nivell estatal i europeu


El president de l'Associació d'empreses d'esports d'aventura del Pallars Sobirà, Florido Dolcet, ha dit que han de seguir fent feina per mantenir-se com a "destí de qualitat" d'esports d'aventura en l'àmbit estatal i europeu.

Dolcet s'ha mostrat satisfet per la proposta del Patronat de Turisme de certificar la qualitat que ofereixen, mentre que el president de la Diputació ha destacat el lideratge del Pallars Sobirà, des de fa 36 anys, en la pràctica del ràfting. En aquest sentit, Dolcet ha sentenciat que són "els líders de l'estat espanyol pel que fa a oferta" i volen continuar mantenint aquest lideratge també pel que fa a realització de serveis.
 


Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació