Dijous, 18 d'abril de 2024
envelliment

Alba Jussà impulsa «Tallers en ruta», un projecte de promoció de l'envelliment actiu a la comarca

Es tracta d'activitats d'estimulació cognitiva, de treball artístic o d'exercici físic que arriben als municipis de la Torre de Capdella i de Talarn

Redacció Pallars Jussà | 10 de maig de 2022 a les 08:36
Un dels tallers realitzat al municipi de la Torre de Capdella | Alba Jussà
La cooperativa Alba Jussà ha impulsat el projecte Tallers en ruta. Una iniciativa que, juntament amb els ajuntaments de la Torre de Capdella i Talarn, ofereix activitats setmanals o quinzenals per a gent gran. El projecte neix de la necessitat de dur aquest tipus d'activitats d'estimulació cognitiva, de treball artístic o d'exercici físic no només als nuclis més poblats.

Actualment, el Pallars Jussà compta amb 14 municipis i 143 nuclis de població. En aquest sentit, la dispersió poblacional és una realitat, però la majoria de serveis públics s’ubiquen en els municipis més grans. També és així amb aquells equipaments que ofereixen activitats per la gent gran i, per tant, l’oferta queda reduïda únicament per aquelles persones que viuen en aquestes poblacions o que poden desplaçar-s’hi.

A més, i arran de la pandèmia de la Covid-19, moltes persones han reduït els seus espais de socialització, fet que ha provocat situacions de solitud no desitjada. La gent gran no n’és una excepció i probablement ha patit amb més mesura aquesta reducció de la vida pública. 

Actualment, doncs, i gràcies a Tallers en ruta, 17 persones de Talarn i la Torre de Capdella ja poden gaudir de les activitats incloses al projecte. La idea és poder-ho oferir a més municipis gràcies a la subvenció de la Fundació la Caixa, que ha cregut en el projecte i altres iniciatives del Consell Comarcal del Pallars Jussà que volen sumar-s'hi.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) destaca la importància de promoure l’envelliment actiu i el defineix com "el procés d’optimització de les oportunitats de salut, participació i seguretat amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de les persones a mesura que envelleixen".


 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació