Dijous, 25 d'abril de 2024
pirineus-barcelona 2030

La consellera Alsina afirma que hi haurà «més oportunitats de participació» als Jocs d'Hivern

La plataforma Stop JJOO organitza més de 15 autobusos de cara a la mobilització del 15 de maig a Puigcerdà

Redacció La Seu d'Urgell | 5 de maig de 2022 a les 08:41
La consellera al costat del delegat del Govern a l'Alt Pirineu, Ricard Pérez | ACN
La consellera d'Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, ha destacat que més enllà de les consultes convocades el 24 de juliol a l'Alt Pirineu i Aran i a les comarques del Berguedà, Ripollès i Solsonès sobre Jocs Olímpics d'hivern, hi haurà "més oportunitats de participació" en el cas que l'opció del sigui la guanyadora.

Així ho ha afirmat després de participar aquest dimecres a la reunió de la Taula estratègica de les estacions de muntanya, celebrada a la Seu d'Urgell. Alsina ha dit que la voluntat és "aprofitar tota la intel·ligència col·lectiva del territori" i que tant els municipis com les entitats i persones a títol individual puguin aportar idees al projecte olímpic.

Respecte a la participació a la reunió de la Taula, ha volgut posar en valor la importància que tenen els seus integrants –alcaldes, presidents comarcals, representants d'estacions d'esquí i de federacions esportives, entre d'altres- de cara a col·laborar en la confecció de la candidatura i fer que "avanci".

Així mateix, la consellera ha explicat que a finals d'aquest mes es publicaran els decrets de convocatòria de les consultes. on hi figuraran tots els detalls de funcionament, i que a partir d'aquell moment s'activarà la campanya informativa del Govern i la que facin els partits i entitats a favor o en contra del projecte. En aquest sentit, ha assegurat que intentaran "maximitzar" la participació, però que els resultats es comptabilitzaran sense posar-hi "un llindar mínim" i es prendran, a efectes pràctics, com a "vinculants políticament" pel Govern.

Per la seva banda, la coordinadora del projecte de Jocs Olímpics d'hivern 2030 del Departament de Presidència, Mònica Bosch, ha insistit en què donen per "tancat" i per "bo" l'acord assolit en les comissions tècniques del Comitè Olímpic Espanyol (COE) i que cal poder "avançar" en aquest projecte per poder "donar la informació necessària" en el moment de la consulta.

Stop JJOO veu la mobilització del 15 de maig com una "demostració de força"


D'altra banda, prop d'una desena de membres de la Plataforma Stop JJOO s'han concentrat a l'exterior de l'edifici on s'ha dut a terme la reunió de la Taula, al Parc Olímpic del Segre de la Seu d'Urgell. Un dels portaveus de l'entitat, Pau Lozano, ha explicat que ho han fet per demanar un cop més que es derogui el projecte i que es facin públics tots els informes, pressupostos i la inversió pública que s'està gastant i la que es preveu vinculada a la candidatura. També ha assegurat que la manifestació prevista pel 15 de maig a Puigcerdà serà una "mobilització de país" i una "demostració de força" de la població contrària al projecte.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació