Dissabte, 20 d'abril de 2024
cinema

L'estrena d'«Alcarràs» a Tremp exhaureix les entrades en les tres sessions a La Lira

La premiada pel·lícula de Carla Simón es tornarà a projectar aquest proper cap de setmana

Redacció Tremp | 3 de maig de 2022 a les 12:10
El cinema La Lira va registrar un ple absolut durant les tres sessions | ALLS
L'estrena de la pel·lícula Alcarràs al Pallars ja es pot considerar com un èxit total en taquilla. En les tres sessions programades al cinema La Lira de Tremp aquest dilluns i el passat cap de setmana, les entrades s'han exhaurit i l'espai ha registrat un ple absolut. En total, 1.044 pallaresos han vist la pel·lícula en tres dies. Tant és així, que per al proper cap de setmana ja estan previstes tres noves sessions per poder veure la darrera i guardonada obra de Carla Simón: el dissabte a les 19:30h, el diumenge a les 19h, i el dilluns a les 21:30h.

Tot i la gran acollida del film, no han faltat les crítiques cap a la subtitulació de la pel·lícula en castellà. Una queixa que també s'ha repetit en diverses sales del país, inclosa la pallaresa. En aquest sentit, fonts de l'Ajuntament de Tremp han confirmat a Pallars Digital que una de les properes tres sessions programades a La Lira no serà subtitulada, concretament la del dissabte.

Alcarràs ha sigut l'estrena més vista a Catalunya en tot el cap de setmana passat. La seva arribada a les sales de cinema del país no ha estat fàcil, competint amb produccions americanes d'alt nivell, com El hombre del norte de Robert Eggers, la més vista a tot l'Estat. Tot i això, la pel·lícula de Carla Simón és la segona més vista des de divendres a les projeccions espanyoles. Guardonada amb l'Os d'Or al Festival Internacional de Berlín i premiada al Festival de Màlaga, la pel·lícula catalana va donar el tret de sortida a les sales catalanes amb un passi al D'A Festival.

L'ovació a Simon i a totes les persones que conformen la producció i repartiment de la pel·lícula va durar 12 minuts. El triomf d'aquesta obra d'orfebreria cinematogràfica no només és artístic: ara per ara ja ha recaptat 404.000 euros i se situa com la millor en la mitjana de beneficis per còpia. Aquest cap de setmana s'ha pogut veure en 169 pantalles i des de la productora es preveu augmentar el nombre de còpies aquesta setmana.

La pel·lícula retrata l’últim estiu d’una família dedicada a la recollida del préssec en aquesta població lleidatana. No hi haurà una altra collita, ja que el propietari de les terres que van conrear durant dècades, per contracte verbal, les dedicarà ara a un altre negoci més lucratiu: les plaques d’energia solar. Com en el seu primer llargmetratge, la història parteix d'una experiència personal, la mort del seu avi.


La cineasta gravita sobre les relacions familiars, a les que incorpora el xoc entre diverses generacions que viuen juntes. El film s'imprimeix de reivindicacions socials, com el manteniment de l'agricultura enfront del model per explotar les energies renovables en un entorn rural en crisi.
 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació