Dijous, 25 d'abril de 2024
aplec de mur

Mur recupera el tradicional Aplec després de la pandèmia

Enguany, gràcies a la feina d'un veí de Guàrdia de Noguera, es pujarà prèviament al castell per un camí recuperat

Redacció Castell de Mur | 29 d'abril de 2022 a les 11:59
Imatge de la trobada de banderes dels pobles del pabordat | VCM
Aquest diumenge 1 de maig Castell de Mur finalment podrà celebrar el seu tradicional Aplec després de dos anys d'absència a causa de la pandèmia de la Covid-19. D'aquesta manera, els veïns del municipi pallarès es reuniran de nou als peus de la mítica fortalesa i celebrar les diferents programades per aquesta ocasió.

Així, la jornada festiva donarà el tret de sortida a les vuit del matí amb una ruta circular que culminarà amb una visita guiada al castell. Una activitat que començarà des de Guàrdia de Noguera a les vuit del matí i que finalitzarà a l'arribar a la fortalesa a les 10:30h. La novetat d'aquesta cita és que la pujada al castell es farà per un camí recuperat per un veí del mateix poble de Guàrdia.
 
Mitja hora després, a les 11:30h, tindrà lloc la trobada de banderes dels pobles del pabordat. Un acte que anirà seguit de la Santa missa i la Benedicció del Terme, mentre que a partir de la una del migidia se celebrarà el tradicional joc del catxo acompanyat d'un vermut.

A més, durant tot el matí, també hi haurà una jornada de portes obertes al conjunt Monumental de Mur per tal que tant els veïns com els visitants puguin admirar la bellesa d'aquest vestigi de la història del Pallars. Una jornada, doncs, de celebració, també pel retorn a la normalitat, que culminarà amb un dinar popular amb càtering de l'Hotel Terradets.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació