Divendres, 19 d'abril de 2024
os bru

Albiren «Nere», l'os més vell del Pirineu, amb dificultats per caminar

El Grup de Treball de l'Os al Pirineu ha engegat un seguiment per comprovar qualsevol evolució en el seu estat de salut

Redacció Vielha | 26 d'abril de 2022 a les 08:35
Imatge de Nere, l’os més vell del Pirineu | CGA
El darrer albirament de l'os Nere, amb dificultats locomotrius, ha posat en alerta el Grup de Treball de l'Os al Pirineu i ha motivat l'inici d'un seguiment del plantígrad per comprovar qualsevol evolució en el seu estat de salut.

L'os es va veure caminar amb dificultats dijous passat, 21 d'abril, fet que va propiciar que el Grup de Treball de l'Os al Pirineu convoqués una reunió amb els tècnics de l'estat espanyol i França. Els tècnics creuen que la causa més probable de les dificultats de mobilitat, a la pota posterior esquerra, és l'avançada edat de l'os. Nere25 anys, per la qual cosa es considera l'os més vell del Pirineu.

Nere va néixer al Pirineu a l'hivern del 1997, i és fill de Ziva, l'osa capturada prenyada a Eslovènia i alliberada als Pirineus el 1996. Es disposa de gravacions efectuades a l'estiu del 2020 on l'os ja mostrava una clara dificultat motriu a les potes posteriors, que donarien força a la hipòtesi d'una degradació progressiva de la salut de l'animal, tot i que no es poden descartar altres causes.


 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació