Dimarts, 23 d'abril de 2024
pirineus-barcelona 2030

Els esportistes d'hivern posen en marxa una campanya pel «sí» als Jocs

La Federació Catalana d'Esports d'Hivern publica un vídeo amb esportistes com Judit Lluent, Quim Salarich o Pol Makuri

Redacció Pirineu | 16 d'abril de 2022 a les 09:38

La Federació Catalana d'Esports d'Hivern (FCEH) ha engegat una campanya pel “sí” de cara a la consulta per la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern, que se celebrarà el 24 de juliol. La FCEH ha creat un vídeo promocional que ha començat a difondre a través de les xarxes socials amb el lema Els esportistes diem sí en què hi surten diversos esportistes com l’esquiador alpí Quim Salarich, que assegura que per ell seria un “somni” veure els JJOO “a casa”.

També hi apareix l’esquiadora Judit Lluent i l’atleta paralímpic Pol Makuri, que diu que li faria especial il·lusió “poder apropar a tothom la diversitat funcional”. Entre els clubs que s’han sumat a la campanya hi ha la Molina, el Palau de Gel Puigcerdà, Intercerdanya i Baqueira Beret.

Per la seva banda, fa deu dies, la CUP va donar el tret de sortida a la campanya pel "no".  L'exdiputat Pau Juvillà va comparèixer acompanyat de Dolors Sabater i va anunciar que començava la campanya "sí als Pirineus".

Hi haurà dues consultes territorials sobre els Jocs Olímpics d'Hivern del 2030. Les dues es faran el 24 de juliol. La primera estarà centrada exclusivament en les sis comarques de l'Alt Pirineu i l'Aran, on se celebrarien les proves; la segona implicarà el Berguedà, el Ripollès i el Solsonès, que no acolliran competicions però es veurien afectades pel certamen.

La pregunta a les sis comarques de l'Alt Pirineu i a l'Aran tindrà serà aquesta: "El Govern ha de presentar candidatura als Jocs Olímpics i Paralímpics d'Hivern del 2030?". La resposta és binària, o "sí" o "no". Hi podran participar tots els majors de 16 anys que acreditin un any de residència en les comarques. El mateix passa en la segona pregunta, destinada a les comarques del Ripollès, el Berguedà i el Solsonès, que és aquesta: "La teva comarca s'ha d'involucrar en el projecte vinculat als Jocs Olímpics i Paralímpics d'Hivern del 2030?”.

 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació