Dimecres, 15 de maig de 2024

Tremp aprova una moció perquè el Tren dels Llacs tingui parada a la ciutat

Durant el ple celebrat ahir també es va aprovar un conveni amb Forestal Catalana SA per a la gestió forestal dels boscos

Pallars Digital 13 de febrer de 2014 a les 17:04
El ple de l'Ajuntament de Tremp, celebrat aquest dimecres, va aprovar per unanimitat una moció per demanar que el Tren dels Llacs tingui parada també a la capital del Pallars Jussà. Actualment, aquest servei turístic, posat en marxa l'any 2009, només efectua la seva parada a Lleida, Balaguer i la Pobla de Segur.
 
L'alcalde de Tremp, Víctor Orrit, es va mostrar confiat en que aquesta petició, efectuada de manera reiterada des dels seus orígens, sigui atesa ara que s'ha aprovat de forma unànime. Orrit creu que "hi ha una oferta turística en què la comarca està treballant, com els cellers de vi, l'Epicentre o el Museu Manyanet, que queda al marge d'aquest servei".
 
Conveni amb Forestal Catalana SA
 
En el transcurs del ple també es va aprovar un conveni amb Forestal Catalana SA, empresa pública de la Generalitat. Aquest acord permetrà a aquest ens públic portar la gestió de diferents àmbits forestals del municipi. 
 
Un d'ells és 'Plantes i Matorrals', una finca situada al costat del riu Noguera Pallaresa que es vol destinar a arbustos i arbres del territori. Un segon àmbit seria l'ampliació del viver de Forestal Catalana al Pirineu. Per últim, Forestal Catalana gestionarà l'aprofitament forestal amb la idea de poder subministrar biomassa a unes calderes que es pretenen instal·lar a l'Hospital Comarcal del Pallars i a la Residència Fiella, entre altres edificis.
 
Malestar per l'estat del camp de futbol Pedrasanta
 
En el torn de precs i preguntes, el grup municipal de CiU va fer palès el malestar del president del Club de Futbol Tremp pel que fa al mal estat i l'escàs manteniment del camp de futbol Pedrasanta, unes instal·lacions municipals i per tant, propietat de l'Ajuntament.
 
Ubach va explicar que aquest darrer cap de setmana, durant el partit que l'equip disputava al Pedrasanta, alguns aficionats van haver d'anar als banys del Casal de Gent Gran -situat a pocs metres del camp de futbol- perquè els lavabos públics del camp estaven inundats. 
 
Ubach va assegurar que la mala imatge és "evident" i que no es correspon "amb la que hauria de donar una institució esportiva centenària, com és el cas del Club de Futbol Tremp".
 
Un malestar al qual s'hi va unir la regidora i portaveu del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament, Maria Pilar Cases, que creu que el camp de futbol dóna actualment una mala imatge "terrible". 
 
El president del Club de Futbol Tremp, Josep Maria Farré, té previst reunir-se el proper dilluns amb el batlle, Víctor Orrit, per mirar de trobar una solució.
 
Habitatge i avortament, altres mocions aprovades
 
A banda, al ple també es van aprovar per unanimitat dos mocions més, presentades pels grups municipals del PSC i ERC. Una primera sobre el dret a l'habitatge i bones pràctiques bancàries al municipi, i una segona contra la reforma de la Llei orgànica 2/10 de salut sexual i reproductiva i interrupció voluntària de l'embaràs.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu, Tren dels Llacs