Dissabte, 11 de maig de 2024
salut

Els professionals de residències del Pallars es formen per gestionar els efectes post pandèmia

El programa, organitzat pels departaments de Salut i Drets Socials, se centra en el benestar emocional i la prevenció de la fragilitat

Redacció Tremp | 12 d'abril de 2022 a les 08:29
Una de les sessions formatives realitzades a Tremp | Salut
El Departament de Salut i el de Drets Socials han posat en marxa un programa formatiu per a centres de gent gran destinat als treballadors de residències i centres de dia del Pirineu. L'objectiu és proporcionar eines per mitigar els efectes del confinament sobre els usuaris dels centres i, a la vegada, atendre les noves necessitats sorgides arran de la pandèmia.

La formació se centra en el benestar emocional i la prevenció de la fragilitat i s'organitza en dos mòduls amb classes presencials de metodologia teoricopràctica basada en casos clínics. El programa s'adreça especialment a cuidadors i auxiliars de geriatria, tot i que hi poden participar professionals de qualsevol perfil d'aquests centres.

A les comarques pallareses i al Pirineu, on les sessions van començar el mes de març, hi participaran uns 200 professionals de les 12 residències de gent gran que hi ha al territori. Mentrestant, a la demaració de Lleida els mòduls s'impartiran durant la segona quinzena d’aquest mes d'abril. Els materials han estat elaborats conjuntament per experts dels departaments de Salut i Drets Socials, així com de l'entorn universitari i assistencial.

En la línia establerta pel Pla de Salut 2021-2025 d'integrar la promoció de la salut i la salut pública en l'atenció primària, aquests mòduls formen part de la cartera d'activitats formatives adreçada als centres per a gent gran dels equips d'atenció primària i dels equips d'atenció residencial.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació